Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Vinduesproducent forstærker samarbejdet med tekniske skoler Den kommende tid byder på en række besøg til erhvervsskoler, der ønsker mere viden om vindues- og dørprodukter samt om digitalisering.

Vinduesproducent forstærker samarbejdet med tekniske skoler

KPK Døre og Vinduer tager ud på landets erhvervsskoler for at oplyse om blandt andet digitale værktøjer

Del artiklen på

Kvalificeret arbejdskraft er afgørende for fremtidens byggebranche, og for at bidrage til at sikre de rette kvalifikationer allerede under uddannelsen har vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer etableret en række samarbejder med erhvervsskoler rundt omkring i landet. Formålet er at bygge bro mellem skole og erhvervsliv, så eleverne er bedst muligt rustede til den virkelighed, de til daglig møder ude hos mester.

- Vi ønsker at støtte op om det gode håndværk og har blandt andet interesse i at hjælpe de lærlinge, som arbejder med døre og vinduer ude hos vores samarbejdspartnere. På den måde sætter vi også positivt fokus på dør- og vinduesfaget, hvilket forhåbentlig kan inspirere eleverne til flere kreative løsninger. Vi er derfor meget glade for, at så mange erhvervsskoler ser en værdi i samarbejdet, og vi arbejder på at udbrede det til endnu flere i løbet af 2022, lyder det fra salgschef i KPK, Peter Bechmann.

En af de skoler, som KPK netop har været ude at besøge i forbindelse med samarbejdet, er Uddannelsescenter Holstebro. Her blev eleverne blandt andet undervist i forskellige vindues- og dørmodeller samt montage.

- Vi er meget glade for samarbejdet med KPK, da det giver vores elever noget ekstra, at der faktisk kommer nogen udefra, der arbejder med produkterne i praksis hver dag og kender de specifikke detaljer ud og ind. Derudover er KPK meget fleksible og tilpasser undervisningen ud fra vores ønsker, så det giver mest muligt udbytte for os og vores elever, siger Alex Dahlin Nygaard, der er tømrerfaglærer hos Uddannelsescenter Holstebro.

KPK tager primært ud for at undervise elever på tredje og fjerde år af deres uddannelse og kommer ud på besøg igen, hver gang der kommer en ny årgang.

De digitale værktøjer er afgørende
Fremtidens håndværker skal ikke bare kunne bruge manuelle og elektriske værktøjer som sav og boremaskine; de skal også være i stand til at anvende digitale værktøjer. Et af de centrale elementer i KPK’s undervisning er derfor også at vise eleverne, hvordan digitale apps kan hjælpe dem med at optimere arbejdet. Til det formål har virksomheden udviklet en særlig version af deres app:

- Vi arbejder hele tiden på at udvikle os, så vi kan hjælpe vores samarbejdspartnere bedst muligt, og i den forbindelse har vi til erhvervsskolerne videreudviklet vores håndværker-bestillingsapp, KPK365, så den nu findes i en særlig skoleversion. Skoleversionen fungerer på præcis samme måde som den almindelige, bortset fra at man ikke sender bestillingen til sidst. På den måde har eleverne mulighed for at prøve kræfter med en fiktiv vinduesordre for at få en fornemmelse af, hvordan det fungerer i praksis, forklarer Peter Bechmann, som fortsætter:

- Vi håber selvfølgelig, at eleverne igennem vores undervisning får styrket deres digitale evner og får en forståelse for, hvordan digitale værktøjer kan være en stor fordel i hverdagen og frigive en masse tid til at fordybe sig i det klassiske håndværk, som jo er det, man som tømrerlærling uddanner sig til.

-dc

Læs mere om Døre & vinduer

31/1 2022