bygma
bygma
scroll
30.000 m2 facade- og vindspærreplader til renoveringsprojektRenoveringsprojektet har stillet store krav til levering og service undervejs i projektet, som skal løfte boligkvaliteten i hele området.

30.000 m2 facade- og vindspærreplader til renoveringsprojekt

Cembrit leverer 30.000 m2 facade- og vindspærreplader til et omfattende renoveringsprojekt i Albertslund, hvor over 1000 gårdhuse fra 1960’erne totalrenoveres og moderniseres

I Albertslund Syd er et af danmarkshistoriens største enkeltstående renoveringsprojekter i fuld gang, hvor over 1000 gårdhuse får en gedigen overhaling. I sommeren 2019 stod de første 500 boliger færdigrenoveret, og i 2020 blev der taget hul på renoveringen af yderligere 527 boliger. Samtlige boliger er totalrenoveret med nye tage og facader, mens 71 boliger er omdannet til mindre, opdelte boliger, som kan rumme både gamle og unge.

Når projektet står færdigt, er samtlige boliger blevet gennemgribende renoveret med kun tagkonstruktion og ydermure som eneste tilbageværende elementer. Det har stillet store krav til både logistik og koordinering af de store mængder materialer, der skal bruges til at energioptimere og forbedre boligstandarden.

Blandt andre har byggematerialeleverandøren Cembrit leveret over 30.000 m2 facade- og vindspærreplader til det storstilede renoveringsprojekt, som har fordret et godt samarbejdet mellem byggeriets aktører:

De 30.000 m2 facade- og vindspærreplader i fibercement svarer til ca. 10.000 plader. Pladerne er leveret både i fuld størrelse og på skåret mål til byggepladsen, mens nogle blev forarbejdet i NCC’s skæretelt, som er opsat på pladsen.

- Ofte er vi blot én blandt mange forskellige leverandører af byggematerialer, når der skal renoveres eller bygges nyt. En kæde er som bekendt ikke stærkere end sit svageste led, og som leverandør er det afgørende at forstå sin rolle i både store og små projekter. Hos os er det derfor en selvfølge, at materialer ikke blot leveres til aftalt tid og pris. Vi vil gerne tage del i projektet så tidligt som muligt, så vi kan være på pletten og servicere vores kunder, når behovet opstår. På den måde kan vi bistå med rådgivning gennem hele processen og sammen gøre hver vores til at aflevere et ordentligt slutprodukt, fortæller projektchef hos Cembrit, Brian Christiansen Bjellum.

Renoveringen af de resterende rækkehuse bidrager til det samlede løft af hele området. Beboerne genhuses under renoveringen, og efter planen kan de flytte ind i de forbedrede boliger i juli 2023.

Om renoveringsprojektet i Albertslund Syd
- Bygherre: Bo-Vest samt Albertslund Boligselskab og Vridsløselille Andelsboligforening
- Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten
- Ingeniør: Wissenberg, Rådgivende Ingeniører
- Entreprenør: NCC Danmark
- Entrepriseform: Hovedentreprise
- Samlet byggesum for begge renoveringsprojekter: 1,18 mia. kr.
- Omfang i alt: 1027 boliger
- Byggeperiode: December 2015 til juli 2019 samt februar 2020 til juli 2023
- Leverandør af facade- og vindspærreplader: Cembrit
- Leverance: 30.000 m2 facade- og vindspærreplader. Facadeplader i modellen Cembrit Patina Original i farven P 070 Flint. Vindspærreplader i modellen Cembrit Windstopper Basic.

-kj

21/6 2021