LCA
LCA
scroll
Andelsforening på Vesterbro tilbageført til dens klassiske udtrykAB Erik Ejegod har næsten 100 år på bagen. Der er flere støjkilder som jernbaner og biltrafik i nærheden, så støjreduktion har været en vigtig ingrediens i renoveringen.

Andelsforening på Vesterbro tilbageført til dens klassiske udtryk

Facade, vinduer og altandøre står nu knivskarpt med blandt andet koblede vinduer omgivet af mørtelfuger med hestehår, som understreger stolte håndværkstraditioner

I et smørhul på Vesterbro mellem Sønder Boulevard og Ingerslevsgade ligger andelsboligforeningen AB Erik Ejegod, der er opført i 1927, og som netop har fået et gevaldigt ansigtsløft.

Med små 100 år på bagen var det på tide med en gennemgribende renovering af facaden på den klassiske boligkarré, der også omkranses af Knud Lavards Gade og Erik Ejegods Gade, og som rummer i alt 169 boliger.

Renoveringsprocessen har været styret af foreningens ønske om at føre bygningerne tilbage til deres oprindelige udtryk med blandt andet koblede vinduer fra Frovin, forklarer Simon Schack fra Peter Jahn & Partnere, som har været rådgiver på projektet:

- Bygningen har gennemgået flere renoveringer tidligere blandt andet med termovinduer fra starten af 1990’erne, som efterhånden havde aftjent deres værnepligt.

Det var et stort ønske at prioritere det oprindelige udtryk og bygningernes klassiske stil i denne renovering, og valget faldt derfor på Frovins koblede vinduer i træ mod gaden omgivet af klassiske mørtelfuger med hestehår, som man gjorde i gamle dage, og som understreger den originale stil.

Ud mod gaden er der isat koblede vinduer i træ omgivet af klassiske mørtelfuger med hestehår.

Nye fuger i murværket
Foruden det æstetiske udtryk, som har været prioriteret højt i renoveringen af AB Erik Ejegod, har støjreduktion også været i fokus grundet andelsboligforeningens beliggenhed på Vesterbro med både biltrafik og jernbaner tæt på.

Begge dele har været drøftet siden den første dialog for godt to år siden, som har været et stærkt udgangspunkt for samarbejdet og det afsluttende resultat, siger Jan Saabye, salgsleder hos Frovin Vinduer & Døre:

- Projektet for AB Erik Ejegod har været en helt oplagt opgave for os, da vi har et stort bagkatalog af københavnske boligforeninger, som er blevet ført tilbage til den oprindelige stil med elementer fra Frovin.

Alene inden for en radius af 800 meter har vi leveret et godt stykke over 3000 elementer i alt til tre store boligkarréer, siger han og fortsætter:

- Ligesom ved øvrige projekter har vi også ved dette haft en tidlig dialog med både bygherre og rådgiver. Det er ganske enkelt afgørende for et godt resultat, som i dette tilfælde blandt andet omfatter smukke detaljer som hvide hjørnebåndsbeslag og hængsler leveret med berlinerknop, der tilsammen understreger det oprindelige udtryk i de koblede vinduer.

Vinduerne har hvide hjørnebåndsbeslag og hængsler med berlinerknop.

Foruden de koblede vinduer i træ med klassisk mørtelfuge ud mod gaden har vinduesproducenten også leveret træ-/alu-vinduer ud mod gården.

Hovedstadens Bygningsentreprise har været entreprenør på projektet og glæder sig ligeledes over det færdige resultat:

- Bygningerne står knivskarpe efter renoveringen blandt andet med nye fuger i murværket og selvfølgelig udskiftningen af vinduer og døre. Der har været et rigtig fint samarbejde mellem alle fire parter i form af bygherre, rådgiver, leverandør og entreprenør, og vi ser allerede nu frem til kommende fælles projekter, siger Pelle Christensen, entreprisechef fra Hovedstadens Bygningsentreprise.

Om vinduesprojektet 

Bygherre: AB Erik Ejegod
Administrator: Sven Westergaards Ejendomsadministration A/S
Rådgiver: Peter Jahn & Partnere
Entreprenør: Hovedstadens Bygningsentreprise
Vinduesleverandør: Frovin Vinduer & Døre

-dc

8/8 2023