scroll
Deler overskud med medarbejdere- Vi har i Komproment valgt at uddele 50.000 kr. til hver medarbejder, som en påskyndelse for at holde gang i salget trods stigende priser og materialeknaphed, siger salgsdirektør Kim Kristensen.

Deler overskud med medarbejdere

Den nordjyske leverandør af facader og tagsten, Komproment, kom sikkert gennem nedlukninger og er på vej mod endnu et godt resultat. Det mærker medarbejderne også noget til - på den økonomisk gode måde

Mens Danmark lukkede ned, steg aktiviteten i byggeriet. Hos leverandøren Komproment i Svenstrup er der i både 2020 og første halvår af 2021 fremgang i omsætningen på alle produktområder.

- Vi øgede omsætningen i 2020 markant i forhold til 2018 og 2019, og bruttofortjeneste steg i 2020 med 20 %, fortæller salgsdirektør Kim Kristensen, som sammen med Niels Heidtmann og Jan Kristensen, der også er aktive i virksomheden, har grundlagt Komproment.

Virksomheden, der er leverandør af bæredygtige facade- og tagelementer, har også øget omsætningen i 2021 - trods prisstigninger og en daglig kamp med at fremskaffe produkter.

- Vi formår dog at få solgt varer, og 1. halvår ligger omsætningen 10 % over 2020-niveauet ved halvårsregnskabet, siger Kim Kristensen.

Overskudsdeling
Som anerkendelse af medarbejdernes bidrag til resultatet deler virksomheden hvert år en del af overskuddet med de ansatte, som en ekstra belønning for den indsats, de yder for firmaet. Denne gang har der været lidt ekstra i posen.

- 2020 har været travl og alle har ydet en ekstra indsats. Så vi har derfor afsat et millionbeløb, så hver fuldtidsansat denne gang får 50.000 kroner som en belønning for god holdånd, hvor alle viser vilje til at levere gode resultater, som slår ud på bundlinjen, siger Kim Kristensen.

Blandt de projekter, som har bidraget til det gode regnskab, fremhæver man i Komproment facader til to store og smukke boligprojekter i Køge - Køge Kyst - i teams med arkitekterne på Tegnestuen Vandkunsten og Danielsen Architecture. Her er opført bæredygtige klimaskærme i både ægte naturskifer samt skærmtegl i italiensk terracotta-ler. Det er også Komproment, der har leveret til det berømmede Kornets Hus i Hjørring.

- Det bæredygtige skal især forstås ud fra designprincippet, at løsningerne skal kunne brydes ned og genbruges. Vi tror på, at nutidens boliger skal være fremtidens materialebank, pointerer Kim Kristensen.

Komproment fik 2018 tildelt den internationale SME Star Award 2018 for udvikling af bæredygtige materialer, og samme år den danske Byggeriets Miljøpris for facade- og tagelementer, der kan adskilles og genbruges.

-los


29/9 2021