left banner

Aktuelle nyheder - Facader

Facadesystem godkendt til polystyren Mange danske husejere får nemmere ved at energirenovering efter at Rockidans Capatect system til udvendig isolering har fået det blå stempel til brug på EPS.

Facadesystem godkendt til polystyren

Nye regler for facadeisolering af en-familiehuse har givet Rockidans pudssystem til udvendig isolering de nødvendige godkendelser, så det kan benyttes oven på ekspanderet polystyren (EPS).

Del artiklen på
Rockidans pudssystem til udvendig isolering har gjort det anderledes let at komme i gang med energirenoveringen af tusindvis af danske parcel- og rækkehuse. Systemet har de nødvendige godkendelser efter de nye regler for facadeisolering af en-familiehuse og kan derfor benyttes oven på ekspanderet polystyren (EPS).

- De nye regler var længe undervejs og der har været en periode, hvor rigtig mange parcelhusejere næsten har famlet i blinde, når de skulle vælge isoleringssystem. Men med det blå stempel til Capatect-systemet er der ikke længere noget at være i tvivl om, konstaterer systemkonsulent Lars Veibye Johansen, Rockidan - det er bare om at komme i gang.

Udviklet i Tyskland
Capatect systemet fra Rockidan er oprindeligt udviklet i Tyskland og er født til at fungere optimalt med til EPS. Opbygningen består af et armeringslag med indlagt væv, der afsluttes med indfarvet silikatpuds eller den nano-optimerede AmphiSilan NQG Facadepuds. Begge opbygninger er testet efter SP Fire 105 og dermed nu officielt godkendt jf. Eksempelsamlingen af 2012 til en-familiehuse – herunder rækkehuse - i op til 2 etager.

Større effekt – mindre arbejde – nul kløe
Ifølge virksomheden giver systemet en lang række fordele. Det lette skummateriale isolerer 20% bedre end mineraluld og gør det muligt at opnå samme effekt med en slankere løsning. Samtidig giver EPS også flere fordele i forhold til både arbejdsmiljø og den praktiske håndtering. F.eks. vejer isoleringen kun en brøkdel af mineraluld og er anderledes let at tilskære helt uden støvgener. Endelig optager materialet ikke fugt, og en eventuel mangelfuld afdækning i byggeperioden vender således ikke tilbage som skader på den renoverede facade.

Gammelkendt løsning – bare ikke i Danmark
Løsningen med polystyren er slet ikke ny, og i udlandet har man i årtier samlet erfaring, som nu kommer danske boligejere og byggevirksomheder til gode. Således var der i 2011 i Tyskland udført mere end 800 mio kvadratmeter udvendig isolering. Heraf var kun ca. 15% udført med mineraluld.

- Det er faktisk lige før de 15% passer med de bånd over f.eks. facadeåbninger og på facader over en vis højde, som ifølge loven skal isoleres med mineraluld, forklarer Lars Veibye Johansen, Rockidan, der undrer sig over, at man i Danmark ikke har været hurtigere til at lære af erfaringerne sydfra.

- Vi snakker jo ikke om et U-land eller om et land, hvor en eller anden rig russer totalt styrer markedet for isolering. Tyskland har normer for alt og forstår bedre end de fleste at stille krav og følge effektivt op på fejl og mangler. Alligevel har det taget flere år at få løsningen godkendt herhjemme, så vi kan opnå de samme fordele som tyskerne.

Capatect opbygningen til EPS indgår i Rockidans facadeprogram, hvor man også finder særlige sokkelløsninger, præfabrikerede sålbænke og dekorative facadeprofiler.

-jhn

Læs mere om Facader

28/1 2014
Facadebeklædning FacaderArmeringBetonmørtelFacade tætnings kitFacadeelementerFacadeisoleringFacadeløsningerFacademalingFacadepladerFacadepudsFacadeventilerIsoleringsholderMaterielopbevaringMurbinderePudsRustfrie skruerSkruerStål skruerStilladserVindspærreÆdeltræTilføj dit firma her.
Send en mail.