scroll
Lyddæmpende glas skal sikre arbejdsroLyddæmpende energiglas.skal reducere støjen fra E45. Foto: PR

Lyddæmpende glas skal sikre arbejdsro

En placering ved motorvej E45 i Nordjylland fik babytøjsvirksomhed til at vælge termoruder med lyddæmpende og solreducerende glas

Den aalborgensiske webshop og butik Luksusbaby flytter til domicil tæt på E45. I den forbindelse har Glaseksperten netop leveret 141 3-lags termoruder med et samlet areal på 156 kvadratmeter, der skal dække hele facaden.

Arbejdsmiljø har ifølge salgsdirektør Jess Gregersen fra Glaseksperten været et vigtigt fokusområde i projektet, og mange af termoruderne er således både solafskærmende og lyddæmpende, ligesom en del også er fremstillet i emaljeret glas, der gør, at man ikke kan kigge ind udefra:

- I vores glasløsninger har vi haft særligt stort fokus på at skabe et godt arbejdsmiljø. Vi er gået efter at reducere støjen fra E45, som ligger ud til domicilet, med lyddæmpende energiglas. Derudover har vi villet skabe et tempereret indeklima med solafskærmende termoruder, der har en lav udvendig refleksion på ti procent og stor varmeisolering. Derfor er termoruden også opbygget med solreducerende glas udvendigt og lyddæmpende glas indvendigt, fortæller han og tilføjer:

- Derudover har der været behov for at hindre gennemsyn, og derfor er der produceret 68 hærdet emaljeret termoruder, som sikrer en smuk og praktisk afdækning.

Luksusbabys nye domicil kommer til at rumme i alt fire haller af cirka 2.000 kvadratmeter, hvoraf 450 kvadratmeter bliver afsat til blandt andet administration. Undervejs i byggeprocessen har virksomheden fået en opgradering i forhold til valg af glasløsninger.

- Vi havde i første omgang valgt et standardglas uden lydreduktion, men da vi jo ligger langs motorvejen, og dermed er tæt på meget støj, blev vi gjort opmærksomme på, at lyddæmpende glas ville være en god løsning. Det er vi meget tilfredse med, og det er jeg sikker på, at vores medarbejdere også bliver, siger medejer af Luksusbaby, Morten Grabowski Kjær.

Byggeriet af det nye Luksusbaby-hovedkontor blev påbegyndt i oktober 2020 og skal ifølge planen stå klar til indflytning her i november.

-pf

20/10 2021