Ny facadeformand vil sparke liv efteruddannelsen og de grønne ambitionerPeter Nygaard har siddet i bestyrelsen hos ETICS-DK i 2 år.

Ny facadeformand vil sparke liv efteruddannelsen og de grønne ambitioner

Peter Nygaard er valgt som ny formand for brancheforeningen for Eksterne Facade Isolerings Systemer. Han vil i sin nye rolle bygge videre på initiativer til efteruddannelse af håndværkere samt sikre høj kvalitet i branchens løsninger

ETICS-DK har fået ny formand, da Peter Nygaard blev valgt til generalforsamlingen den 25. april. ETICS-DK er brancheforeningen for Eksterne Facade Isolerings Systemer, og han er allerede erfaren i branchen. Han er nemlig Country Manager for Sto Danmark, der står bag en række systemløsninger og produkter til bl.a. facaden.

Med tiltrædelsen ser den nye formand frem til at bygge videre på foreningens vigtige arbejde for at fremme medlemmernes interesser.

- Hos ETICS-DK støtter vi op om de eksisterende løsninger og systemer, der findes til udvendig facadeisolering, siger Peter Nygaard og uddyber:

- Derfor betyder det meget for os at have nogle stærke samarbejdspartnere som f.eks. ETA-Danmark A/S og Byggeskadefonden, der ligeledes arbejder for at sikre sunde byggerier med lange levetider. De efterser bygninger for byggetekniske svigt og yder støtte til at udbedre eventuelle senere skader. Det giver dem en stor erfaring, som er særligt vigtig for os.

Vigtigt med efteruddannelse
Når ETICS-DK's nye formand kigger fremad, er det dog ikke kun de stærke relationer til samarbejdspartnere, der skal fokuseres på. Brancheforeningen investerer nemlig også i efteruddannelse, hvor de er gået sammen med de danske fagskoler.

Derfor kunne ETICS-DK i starten af året slå dørene op for det første af en række nye facadepudskurser, der er udviklet i samarbejde med HåndværkerAkademiet.

- Vi har i branchen erkendt behovet for løbende efteruddannelse, og også at puds på facadeisolering i Danmark ikke er en lige så naturligt indarbejdet tradition som i andre lande udenom os. Vi har oplevet stor interesse med vores uddannelser i puds på isolering, hvor vi har haft mellem 40 og 50 kursister igennem i første sæson og forventer et dobbelt så stort antal deltagere til næste sæson, fortæller Peter Nygaard.

Kurserne er målrettet bygningshåndværkerne, så de kan få opdateret deres kompetencer. På den måde kan foreningens medlemmer fortsat levere gode og holdbare løsninger:

- Uddannelse er vigtigt for at sikre kvaliteten for de udførende, så de gennemtestede og godkendte løsninger til både nybyg og renovering bliver udført korrekt, tilføjer den nye formand.

Grønne ambitioner
På det strategiske plan har Peter Nygaard ambitioner om, at ETICS-DK også i højere grad skal understøtte den grønne dagsorden, der fylder mere og mere i byggebranchen:

- EU lægger pres på bl.a. byggebranchen for at nå Europa-Kommissionens klimamål for 2030, hvor udledningen af drivhusgasser skal sænkes med 55 %. Hvis vi skal gøre den eksisterende bygningsmasse bæredygtig, er det nødvendigt at sikre en energieffektiv renovering heraf. Det kan bl.a. gøres med udvendig facadeisolering, der er en energieffektiv og optimal måde at efterisolere en bygning på, forklarer Peter Nygaard.

Den nye formand fortæller desuden, at de nye initiativer er blevet taget godt imod af arkitekter og rådgivere. De sætter pris på, at flere af medlemmerne nu har en TGA (Teknisk Godkendelse til Anvendelsen), der åbner muligheden for at bedømme flere produktegenskaber, beskrive hele produktsystemer og samtidigt angive, hvorledes egenskaberne forholder sig til dansk byggelovgivning.

- Men vi er ikke i mål endnu. Det er vigtigt at være opmærksom på løsningens detaljer helt fra projektering til udførsel, og det er her, at vi som brancheforening vil holde et dedikeret fokus. Alle parter skal være trygge ved at benytte denne type løsning, uanset hvor man er i byggeprocessen, fastslår han.

-dc

9/8 2023
  • Dansk arbejdsmarked oversat til flere sprog

    Dansk arbejdsmarked oversat til flere sprog

    politik ›Arbejdstilsynet vil styrke udenlandske medarbejderes viden om regler og rettigheder, når de arbejder i Danmark Det skal gøres nemmere for udenlandske medarbejdere at orientere sig om deres rettigheder og søge indflydelse på deres arbejdsmiljø
  • 1.juli skærpes CO2-krav for nybyggeri ned til 150 kvadratmeter

    1.juli skærpes CO2-krav for nybyggeri ned til 150 kvadratmeter

    politik ›Få boligejere ved, at der kommer CO2-grænseværdier på nybyggede boliger i 2025. Men hvad med håndværkerne? Om godt og vel et halvt år træder det nye Bygningsreglement, BR25 i kraft, og dermed også nye CO2-grænseværdier for nybyggeri
  • Mange opgaver for håndværkere med klimasikring

    Mange opgaver for håndværkere med klimasikring

    facader ›Næsten 20 procent af danske boligejere overvejer at foretage investeringer i klimasikring. Men der er barrierer, der ligger i vejen
  • Håndværkerfradraget er alt for sølle

    Håndværkerfradraget er alt for sølle

    maling ›Danske Malermestres direktør er ærgerlig over, at malerfaget endnu engang er håndværkets stedbarn, når det gælder håndværkerfradraget
  • Karsten Hønge (SF):Svindel og rå kynisme ved asbestarbejde

    Karsten Hønge (SF):Svindel og rå kynisme ved asbestarbejde

    nedrivning-og-miljoesanering ›”Asbest slår mennesker ihjel ”. Der dør flere mennesker af asbest i Danmark om året, end der dør i trafikken
  • Det bliver lettere at bygge fabrikker

    Det bliver lettere at bygge fabrikker

    tilbygning ›Der er stor ros til regeringen fra Dansk Industri for en aftale, der blandt andet tager et længe ventet opgør med bøvlede regler, så det bliver langt lettere at bygge nye fabrikker
  • Manipulation med lovgivningen

    Manipulation med lovgivningen

    politik ›Det er ganske vist lovligt, men det ligner samtidig et direkte angreb på borgernes retssikkerhed, når Folketinget med en anlægslov gennemtvinger Nyborg Slot projektet
  • Stadig penge tilbage i energipuljer – men det er snart slut

    Stadig penge tilbage i energipuljer – men det er snart slut

    politik ›Hvis man tænker på at få en varmepumpe, isolere eller skifte de gamle vinduer ud med nyere, mere energieffektive varianter, så er det nu, der skal søges om tilskud nfra Varmepumpepuljen eller Energirenoveringspuljen