Aktuelle nyheder - Facader

Solceller i facaden skal bidrage til elproduktionenDet ventes, at projektets resultater vil blive publiceret i løbet af 2023.

Solceller i facaden skal bidrage til elproduktionen

I et aktuelt forsøg på DTU skal et projekt til 7 mio. kr. vise, om solceller kan integreres i præfabrikerede facademoduler

Del artiklen på

Facadeentreprenøren HSHansen har siden 2021 arbejdet på EUDP-projektet UnitSun og forsøgt at udvikle verdens mest avancerede løsninger til præfabrikerede facader, der udnytter alle fordelene ved præfabrikation og sikrer, at store mængder solceller implementeres i byggeriet.

Projektet har et samlet budget på 7 mio. kr. Det er et samarbejde mellem den danske leverandør af solceller, MG Solar, og DTU Fotonik (Teknologisk Universitet) og løber frem til midten af 2023.

I projektet arbejder HSHansen på at videreudvikle HansenUnitAl-systemet med et UnitSol-produktprogram, hvor farvede BIPV-moduler (Building-Integrated PhotoVoltaics) kan integreres i de præfabrikerede UnitAl-moduler.

Hovedformålet med projektet er at validere solcellernes effektivitet, når de integreres i facaden. Der vil blive udviklet yderligere løsninger til integration af solcellerne i HansenUnitAl modulerne med en plug and play-løsning til tilslutning til nettet.

Handler ikke længere om at reducere energitab
For at validere solcellernes effektivitet, når de er monteret på facaden, er der på DTU opsat en testopstilling med i alt 30 solcelleglas monteret i eller på Hansen UnitAl-moduler.

En milepæl i projektet er nu nået, da Henrik Olsen og Jørgen Nielsen fra HSHansen har færdiggjort installationen af HansenUnitAl-modulerne i testopstillingen på DTU.

Glassene med solceller monteres direkte i sydlig retning for almindelige solceller og øst/vest retning for solceller med farvet glas.

- Vi er vant til udelukkende at fokusere på, hvordan energitabet reduceres i vores facadeelementer. Men med tilføjelsen af solcellerne har vi nu et element, som kan bidrage med elproduktion til bygningen. Det bliver derfor meget spændende at modtage de første målinger, så vi kan begynde at arbejde videre med den bedste løsning til integrering og køling af solcellerne for at sikre den bedste ydelse, siger HSHansens Department manager R&D, Pernille Brændstrup Kjær.

-dc

Læs mere om Facader

8/8 2022
Facadebeklædning FacaderBetonmørtelByggerådgivningFacadeelementerFacadeisoleringFacadepladerFacadepudsFacadetætningIsoleringsholderMaterielopbevaringRustfrie skruerSkruerStål skruerStilladserTræfacaderVindspærreTilføj dit firma her.
Send en mail.