LCA
scroll
Svenskere skal renovere stor, dansk andelsforening for 44 millioner kronerArbejdet påbegyndes i foråret 2023 og står på i godt og vel et år.

Svenskere skal renovere stor, dansk andelsforening for 44 millioner kroner

Fasadgruppens danske datterselskab Byens Tag & Facade skal stå for en omfattende renovering af den arkitekttegnede ejendom A/B Vanløsegaard, der huser en af Danmarks største andelsboligforeninger

Byens Tag & Facade har af A/B Vanløsegaard, en af Danmarks største andelsboligforeninger, fået til opgave at gennemføre en omfattende renovering af foreningens arkitekttegnede ejendom i København. Projektet indbefatter 170 lejligheder og 10 erhvervslejemål.

Vanløsegaard er opført i 1923-24 og er tegnet af den prisbelønnede stjernearkitekt Arthur Carl Johann Wittmaack. Wittmaack har desuden tegnet flere ikoniske københavnske byggerier som Axelborg, Park Bio, Absalons Kirke samt Østerbro Svømmehal og det stadion, der var forløber for Parken, Danmarks nationalstadion. Der er tale om en omfattende opgave for Byens Tag & Facade med en ordreværdi på omkring 44 mio. kr.

I projektet indgår blandt andet renovering af hele ejendommens facade og energioptimering af eksisterende ventilationsanlæg. Cirka 5200 m2 af ejendommens tag renoveres og solceller monteres mod gården. Derudover skal der etableres nyt vaskeri og LUR-projekt i form af bedre udnyttelse af regnvand. Renoveringsprojektet har fået tildelt midler fra Københavns Kommunes byfornyelsespulje.

- Vi er glade for tilliden fra andelsboligforeningen A/B Vanløsegaard og for at få muligheden for at renovere en ejendom af den kaliber. Alle Byens Tag & Facades kernekompetencer kommer i spil i sådan et projekt. Vi er stolte af, at endnu en stor andelsboligforening satser på energieffektiviserende tiltag i samspil med facaderenovering, siger Peter Andersen, forretningsområdechef i Fasadgruppen Danmark.

-dc

14/9 2022