Utzin utz
scroll
Efter mere end 30 år er det slut: Gulvbranchen skal have ny formand- Efter mere end 30 år som aktiv foreningsmand, synes jeg, at jeg tjent min værnepligt, siger 'Gulvbassen', Michael Lund Kristensen. Foto: Ricky John Molloy.

Efter mere end 30 år er det slut: Gulvbranchen skal have ny formand

'Gulvbassen', Michael Lund Kristensen, går af som formand for Gulvbranchen efter mere end 30 år i gulvets tjeneste. Den garvede gulvmand trækker sig fra foreningslivet for at fokusere på familien, netop som han kan fejre 40-års jubilæum i BT Gulve

Det er en epoke, som slutter, når Gulvbranchen den 12. maj må sige farvel til formand Michael Lund Kristensen. Michael Lund Kristensen har været aktiv i branchen siden 1990’erne, hvor en række jyske og fynske gulvfolk dannede en interessegruppe vest for Storebælt.

Siden gik det slag i slag, og den jyske gulvmand blev formand for flere gulvforeninger, medlem af Byggeriets Uddannelsers bestyrelse og næstformand i Dansk Byggeri.

- Det har aldrig været min plan at blive formand for den ene og den anden gulvforening. Det skete bare. Da vi kom ind i Dansk Byggeri, åbnede der sig en plads i hovedbestyrelsen, hvilket var endnu en stor ære. Og så fik jeg lov til at slutte med næstformandsposten de sidste to år.

- Det er jeg stadig dybt forundret over; Gulvbassen fra Fredericia med en realeksamen i så fint selskab, siger Michael Lund Kristensen.

Dygtig holdspiller
Gennem alle årene har Michael Lund Kristensen sat foreningen først og repræsenteret medlemmerne loyalt. Samtidig har han været god til at finde fælles fodslag, skabe fremdrift og skaffe den bedste underholdning til generalforsamlingerne.

- Michael er en holdspiller, som samler folk omkring sig. Og det er ikke begrænset til byggeriet og branchen. Sangere, skuespillere og entertainere. Michael kender dem alle. Michael formår at få folk til at føle sig godt tilpas i sit selskab, og hvis det hele bliver lidt for kedeligt, så har Michael altid en sjov bemærkning, som tør selskabet op. Vi kommer til at savne hans gode selskab, hans skarpe forretningsforståelse og hans store branchekendskab, siger chef for Gulvbranchen Claus Christian Jensen.

Selv nævner Michael Lund Kristensen arbejdet med at udvikle Gulvfakta som et af de vigtigste indsatsområder i hans karriere. Gulvfakta er et sæt fælles retningslinjer for arbejdet med gulve, som udvikles i fællesskab mellem leverandører og entreprenører.

- Det er ret enestående, at leverandører og entreprenører sammen har udviklet Gulvfakta til en fælles bibel. Der står meget stor respekt omkring Gulvfakta både internt i branchen og eksternt; hele byggebranchen & det danske retssystem, siger han.

Fusion på vej
Entreprenørerne og leverandørerne er i dag repræsenteret i de to foreninger Gulvbranchen og Gulvsektionen. Men håbet er at samle flertal for at undersøge muligheden for en fusion af de to foreninger på den kommende generalforsamling. Derfor er generalforsamlingen i maj det helt perfekte tidspunkt for Gulvbassen at give depechen videre:

- Efter mere end 30 år som aktiv foreningsmand, synes jeg, at jeg tjent min værnepligt. Nu skal der nye dynamiske og engagerede folk til. Jeg har mange ting, jeg gerne vil nå i mit liv. I forbindelse med fusionen er det oplagt at blande kortene og sætte et hold af nye og gamle, som er klar til at bringe foreningen videre, siger Michael Lund Kristensen.

-dc

17/4 2023