Aktuelle nyheder - Gulve

Fionia vil samarbejde om miljøvaredeklarationerDet massive egetræsgulv i sildebensparket er Fionia Parket i færd med at få udarbejdet en EPD-rapport på.

Fionia vil samarbejde om miljøvaredeklarationer

Den fynske gulv-virksomhed Fionia Parket appellerer til branchen om samarbejde vedr. dokumentation og certificeringer.

Del artiklen på

Indførelsen af de nye klimakrav i BR23 medfører et øget krav til dokumentation af bæredygtighed i byggeriet. Den fynske virksomhed Fionia Parket byder udviklingen velkommen og kommer samtidig med et opråb til branchen om at samarbejde om dokumentation og certificeringer.

 Træ er helt naturligt ét af de mest bæredygtige materialer i byggeriet, men der er stor forskel på det enkelte produkts kvaliteter, fremstilling og CO2-aftryk. For at sikre større gennemsigtighed i valget af byggematerialer og en potentiel mere nøjagtig klimaberegning slår den fynske virksomhed Fionia Parket nu et slag for udbredelsen af produktspecifikke EPD’er(miljøvaredeklarationer).

-Enhver form for dokumentation kræver mange ressourcer hos leverandørerne. Som en mindre aktør på markedet ved vi alt om det, og derfor vil vi opfordre branchen til at samarbejde om at udarbejde produktspecifikke EPD’er,” siger Henrik Andersen, der er direktør i Fionia Parket.

Fionia Parket har påbegyndt arbejdet med at udarbejde produktspecifikke EPD’er, men virksomheden er ikke i mål endnu.

Henrik Andersen håber derfor, at flere aktører i branchen vil samarbejde på tværs af værdikæden for en mere bæredygtig branche.

Ansvarlig brug af træ

Byggebranchen spiller en markant rolle i omstillingen til en mere bæredygtig fremtid, og netop derfor mener Henrik Andersen, at aktører i branchen bør samarbejde, så ressourcerne anvendes bedst muligt.

-Træ er ikke bare træ, og når man skal vælge det rette trægulv til et bestemt byggeri, er det afgørende at vurdere ud fra de rette parametre. Det handler om træsorten og byggeriets karakter, men det handler også om de bæredygtige parametre. Her kræver det, at man har konkret, faktuel og sammenlignelig information. Det kommer alle til gode, hvis vi sammen skaber et bedre grundlag for at vælge det rette produkt,” fortæller Henrik Andersen.

 Med hjælp fra Erhvervshus Fyn og puljen SMV:Grøn har Fionia Parket indgået et samarbejde med virksomheden Better Green om LCA-analyser af virksomhedens produkter og udarbejdelsen af tredjeparts verificerede EPD-rapporter.

 

Læs mere om Gulve

12/6 2023