Utzin utz
scroll
Flere bæredygtige gulve til folketDanfloor har stort fokus på bæredygtige tæppefliser - fra de cirkulære og Cradle to Cradle Certified-løsninger til de kulstofneutrale tæppefliser. Foto: Danfloor.

Flere bæredygtige gulve til folket

Danfloor har udvidet kollektionerne, så der er endnu mere fokus på bæredygtighed

Af Kim Sejr

Danfloor med tekstile gulvløsninger til både kontrakt og boligmarkedet har udvidet kollektionerne med deres samarbejdspartner, så der nu er endnu mere fokus på bæredygtighed, oplyser virksomheden.

- Vi designer, fremstiller og leverer tæppefliser af høj kvalitet til det internationale kommercielle marked.

- Siden introduktionen i 2010 har vi haft fokus på en kombination af kreativitet, funktionalitet og bæredygtighed, således at tæppefliserne matcher et rums særpræg, fortæller Jesper Jensen, administrerende direktør for Danfloor.

Danfloors koncept med tæppefliser omfatter ni forskellige kollektionsgrupper, herunder 45 individuelle styles og totalt 675 produkter/farver, som på tværs af de forskellige kollektioner kan bruges sammen, og som de kalder mix/match muligheder.

Fra fiskenet til tæppefliser
- Vi har stort fokus på bæredygtige tæppefliser - fra vores cirkulære og Cradle to Cradle Certified-løsninger til vores kulstofneutrale tæppefliser ønsker vi at give alle muligheder for at tage ansvar og begrænse det miljømæssige fodaftryk, siger Jesper Jensen og tilføjer:

- Som en del af vores bæredygtige mission om at reducere livscykluspåvirkningen af ??hvert produkt er vores producent tilknyttet Healthy Seas som associeret partnermedlem. Healthy Seas blev oprettet for at beskytte vores have ved at dykke efter forladte fiskenet, som bliver genbrugt og regenereret til Econyl-garn.

Udover at garnet er genanvendt materiale, anvender Danfloor også en speciel bagside, ecoBack, som er Cradle to Cradle Certified Gold bagside, der er designet til at blive anvendt i alle bygninger og bidrage til den cirkulæreøkonomi.

- Vi stræber efter at maksimere vores bidrag til den cirkulære økonomi ved at holde vores materialer i brug så længe som muligt og ved at eliminere begrebet affald. På nuværende tidspunkt er 163 af vores produkter Cradle to Cradle Certificed, fremhæver Jesper Jensen.

23/11 2023
 • Nytænkt teglgulv

  Nytænkt teglgulv

  gulve ›I Trekroner Kirke er gulvet en bærende del af arkitekturen
 • Kollegiet som hylder håndværket 

  Kollegiet som hylder håndværket 

  gulve ›Danmarks første kollegium særligt målrettet håndværkerlærlinge er et skoleeksempel på godt håndværk med moderne metoder, traditionelt håndværk og smukke fuldlimede gulve i egetræ 
 • Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  gulve ›Bjelins hærdede trægulve høster international anerkendelse og priser inden for bolig- og kommercielt design
 • Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

  Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

  gulve ›Ny bestyrelsesformand for Uniplan Danmark bliver Henrik Mielke, som skal hjælpe med at professionalisere, konsolidere og udvikle undergulvsfirmaet, som er gået fra 14 ansatte til 106 ansatte på under ti år
 • ESG er landet – og det er godt nyt

  ESG er landet – og det er godt nyt

  gulve ›Fælles standarder skaber mere ens vilkår og fremmer en mere ansvarlig produktion i Europa. Derfor skal vi omfavne de nye standarder fra EU, lyder det fra Ege Carpets, som arbejder dedikeret for at mindske deres ressourceforbrug
 • - Branchen står i 11. time

  - Branchen står i 11. time

  gulve ›Erfarne Michael Aastrup er ny mand for bordenden i Tarkett, og han vil skrue op for debatten om den grønne omstilling
 • Junckers har fået ny mand for bordenden

  Junckers har fået ny mand for bordenden

  gulve ›Thomas Bendixen er ny administrerende direktør hos den kendte gulvproducent
 • EPD'er på (op)klods

  EPD'er på (op)klods

  gulve ›I samarbejde med Sweco har Knudsen Kilen nu udarbejdet EPD'er på cirka 70 % af porteføljen herunder på alle de mest solgte produkter. Samtidig arbejder virksomheden for hurtigst muligt at få udarbejdet EPD'er på de resterende