Utzin utz
scroll
Gulvvirksomhed bidrager til bæredygtigt beskæftigelsesprojekt Udstillingen af de bæredygtige børne- og ungdomsmøbler hos Råt&Godt er også et funktionelt rum, hvor børn kan lege og prøve produkterne. Det bæredygtige og holdbare gulv var tiltrængt.

Gulvvirksomhed bidrager til bæredygtigt beskæftigelsesprojekt

Timberman har valgt at støtte op om den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt ved at donere et miljøvenligt gulv til udstillings- og legeområdet i projektet Småt&Godt, der netop har lanceret en ny bæredygtig børnemøbellinje

I hjertet af Aalborg, tæt på banegården, ligger nogle gamle togværkstedsbygninger fra 1901, som i dag danner rammerne om Råt&Godt, der er en socialansvarlig og bæredygtig virksomhed med det primære formål at hjælpe unge med udfordringer ud i beskæftigelse gennem et vejlednings- og opkvalificeringsforløb i virksomhedens møbelværksted og butik.

Et af Råt&Godts nyeste projekter er en bæredygtig børnemøbellinje, Småt&Godt, der har til formål at mindske CO2-udledning, støtte unge i beskæftigelse og skabe glæde i familier og institutioner med brugbare og kreative møbler lavet af genbrugsmaterialer.

I den forbindelse har gulvvirksomheden Timberman valgt at støtte projektet ved at donere et bæredygtigt korkgulv til udstillingsområdet, hvor børnene også kan prøve møblerne og lege.

- Vi har stort fokus på bæredygtighed og er glade for at kunne bidrage til et sympatisk initiativ som Råt&Godt ved at levere et miljøvenligt korkgulv. På den måde kan vi på vores måde bidrage til at give de unge nogle gode rammer for udvikling, mens vi samtidig sørger for, at stedet får en gulvløsning, der bevarer skovene. Når man høster kork fra træerne, lader man nemlig korkegetræerne blive ved med at vokse i stedet for at fælde dem, siger adm. direktør i Timberman, Mogens Fisker.

Et hjemligt område
Hos Råt&Godt er man taknemmelig for bidraget, som ifølge udviklingskonsulent og fundraiser hos Råt&Godt, Theresa Hansen, passer godt sammen med virksomhedens miljøbevidste profil:

- I Råt&Godt mener vi helt grundlæggende, at mennesker og materialer fortjener en chance til. Alle vores aktiviteter og processer er bæredygtige og har til formål at fremme socialt og miljømæssigt bæredygtigt ansvar. Vi samarbejder med partnere, der også tager et socialt og miljømæssigt bæredygtigt ansvar, siger hun og fortsætter:

- Derfor var det også vigtigt for både os og Timberman at finde et bæredygtigt og langtidsholdbart gulv til børneområdet. Området fungerer som udstilling af vores bæredygtige børne- og ungdomsmøbler, men det er også et funktionelt rum, hvor børn kan lege og prøve produkterne. Det var vigtigt for os at indrette et hjemligt område, så vores gæster på bedst mulig vis kan se, hvordan produkterne vil tage sig ud i deres hjem.

Småt&Godt-projektet er et udviklingsprojekt, der er støttet økonomisk af Den A. P. Møllerske Støttefond. I løbet af projektperioden vil ti unge med udfordringer beskæftiges og støttes til at komme videre i uddannelse eller job gennem Småt&Godt-afdelingen.

Målet er, at mindst otte unge kommer succesfuldt videre i meningsfuld beskæftigelse. For at nå det mål bliver der dannet partnerskaber med virksomheder, der vil bidrage til den bæredygtige og socialansvarlige udvikling gennem fælles projekter, praktikker, lærepladser og ordinære jobs.

Om Råt & Godt:
Råt&Godt tilbyder i samarbejde med Uddannelseshuset og Jobcenteret et helhedsorienteret beskæftigelsesforløb for unge i alderen 18-30 år, der ikke trives i uddannelse eller job. Formålet er at blive afklaret og klar til beskæftigelse. Forløbet tilrettelægges efter den enkeltes interesser, kompetencer og fremtidsplaner.

Råt&Godt fungerer næsten som en almindelig arbejdsplads, men hvor de unge har mulighed for at afprøve forskellige former for håndværk samt kreativt og praktisk arbejde. Formålet er at styrke den enkeltes kompetencer, motivation og ejerskab i forhold til arbejdsmarkedet og skabe overgange til beskæftigelse.

-los

16/6 2021
 • Nytænkt teglgulv

  Nytænkt teglgulv

  gulve ›I Trekroner Kirke er gulvet en bærende del af arkitekturen
 • Kollegiet som hylder håndværket 

  Kollegiet som hylder håndværket 

  gulve ›Danmarks første kollegium særligt målrettet håndværkerlærlinge er et skoleeksempel på godt håndværk med moderne metoder, traditionelt håndværk og smukke fuldlimede gulve i egetræ 
 • Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  gulve ›Bjelins hærdede trægulve høster international anerkendelse og priser inden for bolig- og kommercielt design
 • Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

  Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

  gulve ›Ny bestyrelsesformand for Uniplan Danmark bliver Henrik Mielke, som skal hjælpe med at professionalisere, konsolidere og udvikle undergulvsfirmaet, som er gået fra 14 ansatte til 106 ansatte på under ti år
 • ESG er landet – og det er godt nyt

  ESG er landet – og det er godt nyt

  gulve ›Fælles standarder skaber mere ens vilkår og fremmer en mere ansvarlig produktion i Europa. Derfor skal vi omfavne de nye standarder fra EU, lyder det fra Ege Carpets, som arbejder dedikeret for at mindske deres ressourceforbrug
 • - Branchen står i 11. time

  - Branchen står i 11. time

  gulve ›Erfarne Michael Aastrup er ny mand for bordenden i Tarkett, og han vil skrue op for debatten om den grønne omstilling
 • Junckers har fået ny mand for bordenden

  Junckers har fået ny mand for bordenden

  gulve ›Thomas Bendixen er ny administrerende direktør hos den kendte gulvproducent
 • EPD'er på (op)klods

  EPD'er på (op)klods

  gulve ›I samarbejde med Sweco har Knudsen Kilen nu udarbejdet EPD'er på cirka 70 % af porteføljen herunder på alle de mest solgte produkter. Samtidig arbejder virksomheden for hurtigst muligt at få udarbejdet EPD'er på de resterende