Utzin utz
scroll
- Jeg har sparret med Gud og hver mandEfter mange måneders hård træning kunne Mads Bruun Sørensen hænge en velfortjent sølvmedalje om halsen til dette års EuroSkills i Polen. Foto: SkillsDenmark.

- Jeg har sparret med Gud og hver mand

Efter mange måneders hård træning på Gulvskolen og på lærepladsen Flex Gulvmontering kunne Mads Bruun Sørensen hænge en velfortjent sølvmedalje om halsen til dette års EuroSkills i Polen

Af Marie Leth

Danmark har aldrig klaret sig så godt som ved dette års EuroSkills i Gdansk, Polen. De 21 danske fagatleter kom hjem med fem sølvmedaljer, tre bronzemedaljer og seks Medallions for Excellence.

Blandt medaljevinderne var gulvlægger Mads Bruun Sørensen, som har trænet intensivt, siden han vandt DM i Skills i februar.

- Jeg har trænet på lageret om aftenen og sparret med gud og hver mand, som havde noget viden, jeg kunne bruge. På Gulvskolen satte de en gulvboks op midt i kantinen, så jeg kunne vænne mig til at arbejde under pres, mens mange mennesker kigger på.

- Jeg har heldigvis altid været god til at slå skyklapperne for og være i min egen verden. Det har hjulpet mig rigtig meget i konkurrencerne, siger Mads.

Fantastisk stemning i lejren
Åbningsceremonien var et brag af en fest, som blev holdt på Gdansk stadion med et kæmpe show.

- Vi stod på scenen med Dannebrog. Alle var vildt stolte over at være der. Vi var 21 unge afsted sammen, som alle var drevet af en stor passion for vores håndværk. Der var en helt fantastisk stemning i lejren. Alle var så glade, og hvis nogen havde haft en dårlig dag, fik de et klap på skulderen.

I løbet af konkurrencerne skulle Mads mestre teknikker indenfor discipliner som trægulv, linoleum, tæpper, svejsninger og spartlinger. Dagene var lange, kravene til kvalitet kolossale og tidspresset enormt.

- Jeg vidste, at nogle af de andre deltagere havde trænet i et år, så der var virkelig noget at leve op til. Heldigvis havde jeg en rigtig god træner, som jeg har arbejdet sammen med fra DM. Han kender mig godt og ved, hvor mine grænser er, siger Mads.

På podiet trods nerver
Onsdag og torsdag gik flydende, men fredag ramte nerverne.

Mads gik en tur om morgenen inden konkurrencerne for at se, hvordan det gik de andre deltagere. Det skulle han aldrig have gjort:

- Det var det dummeste, jeg kunne have gjort. De andre er jo sindssygt dygtige. Jeg fik virkelig nerver på, og så på den dag, hvor jeg skulle køre de sidste point hjem for at komme på podiet. Det havde været bedre, hvis jeg havde holdt mig til mig selv, siger Mads.

Men Mads fik hevet sig selv op igen. Ikke mindst takket været den kæmpe opbakning fra familie, venner og lærepladsen Flex Gulvmontering, der var taget til Polen med alle medarbejdere for at heppe på ham. Præcis hvor godt det var gået, havde han dog ingen anelse om, før præmieoverrækkelsen:

- Jeg håbede på bronze, men tænkte også, at jeg kunne ende med en fjerdeplads. De startede med at råbe Italien op, så jeg tænkte øv, det var det. Men så råbte de Danmark. Det var en helt vild og fantastisk følelse at stå der på podiet med medalje om halsen og 5000 mennesker, der kigger på dig.

Statsministeren kiggede forbi
Hjemme igen blev landsholdet fejret hos Pensiondanmark, hvor statsminister Mette Frederiksen kiggede forbi. Oveni det hele kom så svendeprøven:

- Da jeg kom hjem til Jylland, var det lige på med svendeprøver. Det var lidt stressende, men jeg bestod med bronzemedalje. Så nu har jeg to medaljer. Det kunne ikke være bedre. Nu er jeg færdiguddannet og skal bare arbejde videre hos Flex Gulvmontering. Forhåbentlig med lidt mindre stress og lidt mere hverdag. Lige nu er jeg på vej ud at spartle et badeværelse, slutter Mads med et smil.

DM i Skills kommer til Roskilde den 18. april- 20. april 2024, og i 2025 skal Danmark være vært for EuroSkills, når eventet kommer til Herning i september.

23/11 2023
 • Nytænkt teglgulv

  Nytænkt teglgulv

  gulve ›I Trekroner Kirke er gulvet en bærende del af arkitekturen
 • Kollegiet som hylder håndværket 

  Kollegiet som hylder håndværket 

  gulve ›Danmarks første kollegium særligt målrettet håndværkerlærlinge er et skoleeksempel på godt håndværk med moderne metoder, traditionelt håndværk og smukke fuldlimede gulve i egetræ 
 • Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  gulve ›Bjelins hærdede trægulve høster international anerkendelse og priser inden for bolig- og kommercielt design
 • Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

  Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

  gulve ›Ny bestyrelsesformand for Uniplan Danmark bliver Henrik Mielke, som skal hjælpe med at professionalisere, konsolidere og udvikle undergulvsfirmaet, som er gået fra 14 ansatte til 106 ansatte på under ti år
 • ESG er landet – og det er godt nyt

  ESG er landet – og det er godt nyt

  gulve ›Fælles standarder skaber mere ens vilkår og fremmer en mere ansvarlig produktion i Europa. Derfor skal vi omfavne de nye standarder fra EU, lyder det fra Ege Carpets, som arbejder dedikeret for at mindske deres ressourceforbrug
 • - Branchen står i 11. time

  - Branchen står i 11. time

  gulve ›Erfarne Michael Aastrup er ny mand for bordenden i Tarkett, og han vil skrue op for debatten om den grønne omstilling
 • Junckers har fået ny mand for bordenden

  Junckers har fået ny mand for bordenden

  gulve ›Thomas Bendixen er ny administrerende direktør hos den kendte gulvproducent
 • EPD'er på (op)klods

  EPD'er på (op)klods

  gulve ›I samarbejde med Sweco har Knudsen Kilen nu udarbejdet EPD'er på cirka 70 % af porteføljen herunder på alle de mest solgte produkter. Samtidig arbejder virksomheden for hurtigst muligt at få udarbejdet EPD'er på de resterende