scroll
Løver skyder millioner i sildebensparket- Det er genialt at åbne lige netop den her type virksomhed i en tid, hvor så mange danskere har brugt så meget tid på at renovere deres boliger, lyder det fra Løverne.

Løver skyder millioner i sildebensparket

Løvens Hule-investorerne Christian Arnstedt og Jacob Risgaard har netop sikret sig 30 procent af virksomheden Urban Hald, der har specialiseret sig i import af sildebensparketgulve, microcement og netpuds til facader

Succesen for Urban-Hald fik i seneste afsnit af Løvens Hule Coolshop-medejer Jacob Risgaard og CEO i Blazar Capital Christian Arnstedt til at lægge 2,4 mio. kroner for 30 procent af virksomheden, der således er værdisat til otte mio. kroner. Investeringen, der er blandt de største i Løvens Hule nogensinde, skal bruges til at øge væksten og åbne endnu flere showrooms rundt om i landet.

To private husrenoveringsprojekter fik i 2016 Lasse Hald og Daniel Urbaniak til at undersøge markedet for sildebensparketgulve i Polen, hvor Daniel oprindeligt kommer fra. Det lagde grundstenen til deres fælles virksomhed Urban-Hald, der sælger sildebensparketgulve, microcement og netpuds via internettet og to ubemandede showrooms i Hjørring og Dragør, hvorfra kunderne kan få vejledning via nettet.

Lasse Hald og Daniel Urbaniak er begge uddannet paramedicinere og havde derfor i opstartsfasen god tid til at fokusere på Urban-Hald mellem døgnvagterne. Det skabte grundlaget for en succesrig importvirksomhed, der under Corona-nedlukningen nærmest eksploderede og i seneste regnskabsår nåede en omsætning og en bundlinje på hhv. 8,5 mio. og 1,4 mio. kroner.

Succesen for Urban-Hald fik i seneste afsnit af Løvens Hule Coolshop-medejer Jacob Risgaard og CEO i Blazar Capital Christian Arnstedt til at lægge 2,4 mio. kroner for 30 procent af virksomheden, der således er værdisat til otte mio. kroner. Investeringen skal bruges til at øge væksten og åbne endnu flere showrooms rundt om i landet.

- Vores produkter er noget af det bedste, du kan købe, og samtidig ligger vi 20-30 procent under konkurrenterne i pris, da vi køber ind i Polen. Både microcement og sildebensparket er en kæmpe indretningstendens i Danmark, og vi har tilsyneladende ramt et hul i markedet, som vi slet ikke har set toppen af endnu.

Det var fantastisk at opleve interessen omkring vores lille hjertebarn, og at få Jacob Risgaard og Christian Arnstedt med som investorer er noget af det største, vi kunne håbe på, siger Lasse Hald, der sammen med Daniel Urbaniak nu skal i gang med at øge andelen af BtB-kunder på især netpudsprodukterne til facaderenovering.

Sildebensparketgulve er traditionelt meget dyre i Danmark, og det at lægge mikrocementgulve er ofte forbundet med professionel håndværkerhjælp og ret dyre materialer. Urban-Hald har imidlertid lagt intuitive instruktionsvideoer op på hjemmesiden, og det har sammen med de prisvenlige produkter skabt stor efterspørgsel hos de renoveringsivrige danskere.

- Det er genialt at åbne lige netop den her type virksomhed i en tid, hvor så mange danskere har brugt så meget tid på at renovere deres boliger. Qua deres kontakter i Polen har Urban-Hald nogle helt særlige forudsætninger for at lykkes i det her marked, og det har de bevist, at de evner at kapitalisere på.

Vi er enormt tilfredse med at kunne gå ind i virksomheden på et strategisk vigtigt tidspunkt, og jeg er overbevist om, at vi sammen med Daniel og Lasse kan skabe en virksomhed med mange nye arbejdspladser og øget samhandel mellem Danmark og Polen, kommenterer Christian Arnstedt, der selv erhvervede sig 10 procent af Urban-Hald, mens Jacob Risgaard løb med 20 procent af virksomheden.

Urban-Hald har indtil videre seks fuldtidsansatte på hovedkontoret i Hjørring, hvor Lasse Hald og Daniel Urbaniak står for kontakten til både slutkunder og virksomhedens leverandører i Polen. Urban-Hald importerer udelukkende FSC-certificerede gulve fra miljøskove i Polen og resten af Europa, og microcement- og netpudsprodukterne fremstilles hos udvalgte producenter i Polen.

-pf

21/1 2022