Utzin utz
scroll
Rekordhøjt salg af hærdede trægulveBjelins hærdede trægulve forventes at tegne sig for op imod en tredjedel af det samlede salg af plankegulve i Sverige i 2022.

Rekordhøjt salg af hærdede trægulve

SPONSORERET INDHOLD: Ny teknologi tillader, at Bjelin kan producere mere gulvbelægning ved brug af mindre råmateriale, samtidig med at hærdningsprocessen gør gulvene ekstra hårdføre og langtidsholdbare. Det er populært hos kunderne

Den nye gulvkategori, hærdede trægulve, blev hurtigt en markedssucces, da Bjelin lancerede den for blot få år siden. Nu sætter de populære gulve nye salgsrekorder i årets første kvartal. Efterspørgslen på de holdbare og miljøvenlige trægulve fortsætter med at vokse og vinder stadig større markedsandele.

Bag succesen ligger den banebrydende innovation - den patenterede Woodura-teknologi, der er udviklet af søsterselskabet Välinge Innovation. Den nye gulvteknologi gør det muligt at producere mere gulvbelægning ved brug af mindre råmateriale, samtidig med at hærdningsprocessen gør gulvene ekstra hårdføre og langtidsholdbare. Det er kvaliteter, som Bjelins kunder sætter stor pris på.

- Vi er stolte af at kunne tilbyde vores kunder en helt ny gulvkategori som også er miljøvenlig. De høje salgstal og den stigende efterspørgsel viser, at vores hærdede trægulve er fremtiden, siger Darko Pervan, administrerende direktør for Bjelins moderselskab Pervanovo Invest.

Bjelins hærdede trægulve forventes at tegne sig for op imod en tredjedel af det samlede salg af plankegulve i Sverige i 2022, og hvis efterspørgslen fortsætter med at vokse i samme takt, kan denne markedsandel stige med op til 40 %. Bjelin sælger også de hærdede trægulve i de andre nordiske lande og Kroatien. Desuden sælges koncernens hærdede trægulve også i USA og Asien, men her under varemærket Välinge Flooring.

For at imødekomme den store efterspørgsel fortsætter Pervanovo Invest med at investere i at øge kapaciteten på sine nuværende produktionsanlæg i Sverige og Kroatien. Koncernen øger også investeringerne for at fremskynde opførelsen af det, der bliver verdens største fabrik for trægulve, når den står færdig i 2025. Den nye fabrik opføres i Ogulin i Kroatien tæt på den verdensberømte Spacva-skov, hvorfra råmaterialet til egetræsgulvene kommer. Dele af fabrikken kan være i drift tidligere, mens selve produktionen forventes at starte op allerede i 2024.

20/4 2022