Utzin utz
scroll
Skift hellere et enkelt gulvbræt eller toHos Södra kan man bestille gulvplanker i specialmål - uanset om det er til en enkelt eller tusind kvadratmeter. Her kan man se årerne i de planker, der er blevet skiftet på et projekt i Toldbodgade.

Skift hellere et enkelt gulvbræt eller to

Det er rådet til trælasterne fra Södra, der bl.a. leverer specialordrer på gulve til renoveringer og forsikringsskader

Af Louise S. Strøbech

Der er nemlig flere gode grunde til at benytte specialfremstillede planker til reetablering af gulve, frem for at lægge et helt nyt gulv. Ved forsikringsopgaver, indvendig renovering, eller når der bliver fjernet en væg mellem to rum, er det ofte få kvadratmeter, der skal bruges. Og Södra kan tilbyde lige nøjagtig den mængde, der behøves, og i de ønskede dimensioner – uanset hvilken træsort, slutkunden ønsker.

- De fleste kunder kommer via trælasterne, men vi har også tit kommunikationen med kunden eller snedkeren om, hvilken type gulv og hvilke lister kunden ønsker. Vi kan levere på selv de små ting, som de store ikke gider røre ved. De vil ofte kun sælge hele vogntræk og gider ikke give en pris på 10 m2 gulv, siger key account manager Bjarne Jansen fra Södra Interiør.

Han er udekørende sælger og står for alle Södra Interiørs kundemøder. Det har han gjort siden 2014, så han kender branchen godt.

- Vi har en prisberegner, hvor det er helt åbent, hvad priserne er pr. kvadratmeter – de kan ses på en trappeskala, der går fra 10 til 20, 20 til 30, 30 til 40 m2 og hele pallen, hvor både plukkeomkostninger og fragt er indregnet, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet...
Gulvet i Toldbodgade er blevet slebet, så ingen kan se – heller ikke i solskin – at der fornylig er tilføjet nye pitch pine-planker til gulvet.

Syv meter douglas
Han kan fortælle om en af de helt små sager, hvor en adventskrans var faldet ned og havde beskadiget to brædder i et douglasgulv. Plankerne var hver syv meter, så der skulle specialtransport til.

- Men alternativet var at lægge hele gulvet om, og det giver jo ingen mening, siger Bjarne Jansen, som for nyligt har færdiggjort et projekt i en lejlighed i Toldbodgade i København, hvor to værelser var slået sammen.

- Gulvet var i forvejen pitch pine, så de begyndte at lede efter nogen, der havde gulvet i præcist de dimensioner, som de havde brug for. Problemet er, at der er mange forskellige bredder, og når plankerne skal bruges sammen med et eksisterende gulv, skal dimensionerne selvfølgelig matche 100 %. Efterfølgende blev gulvet slebet, så man ikke kan se overgangene. Det blev virkelig flot. Men håndværkeren har også lavet et flot stykke arbejde, og så er pitch pine 99 % knastfrit. Det giver et virkelig fint udtryk.

louise@odsgard.dk

10/11 2020
 • Nytænkt teglgulv

  Nytænkt teglgulv

  gulve ›I Trekroner Kirke er gulvet en bærende del af arkitekturen
 • Kollegiet som hylder håndværket 

  Kollegiet som hylder håndværket 

  gulve ›Danmarks første kollegium særligt målrettet håndværkerlærlinge er et skoleeksempel på godt håndværk med moderne metoder, traditionelt håndværk og smukke fuldlimede gulve i egetræ 
 • Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  gulve ›Bjelins hærdede trægulve høster international anerkendelse og priser inden for bolig- og kommercielt design
 • Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

  Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

  gulve ›Ny bestyrelsesformand for Uniplan Danmark bliver Henrik Mielke, som skal hjælpe med at professionalisere, konsolidere og udvikle undergulvsfirmaet, som er gået fra 14 ansatte til 106 ansatte på under ti år
 • ESG er landet – og det er godt nyt

  ESG er landet – og det er godt nyt

  gulve ›Fælles standarder skaber mere ens vilkår og fremmer en mere ansvarlig produktion i Europa. Derfor skal vi omfavne de nye standarder fra EU, lyder det fra Ege Carpets, som arbejder dedikeret for at mindske deres ressourceforbrug
 • - Branchen står i 11. time

  - Branchen står i 11. time

  gulve ›Erfarne Michael Aastrup er ny mand for bordenden i Tarkett, og han vil skrue op for debatten om den grønne omstilling
 • Junckers har fået ny mand for bordenden

  Junckers har fået ny mand for bordenden

  gulve ›Thomas Bendixen er ny administrerende direktør hos den kendte gulvproducent
 • EPD'er på (op)klods

  EPD'er på (op)klods

  gulve ›I samarbejde med Sweco har Knudsen Kilen nu udarbejdet EPD'er på cirka 70 % af porteføljen herunder på alle de mest solgte produkter. Samtidig arbejder virksomheden for hurtigst muligt at få udarbejdet EPD'er på de resterende