LCA
scroll
Biblioteket har fået bedre akustikDen store væg i forhallen med de nye Acoustics-paneler.

Biblioteket har fået bedre akustik

På Kjellerup Bibliotek er god lyd og æstetik en vigtig del af indeklimaet

Ifølge videncentret Bolius er god dæmpning og regulering af lyden vigtigere end mange af os lige går og tror. Støj og dårlig lyd virker irriterende og udmattende på os. Det gælder i hjemmet såvel i offentlige bygninger, hvor vi opholder os længere tid ad gangen.

På Kjellerup Bibliotek har de indrettet sig til bedre akustik i en forhal, hvor mange potentielt opholder sig. Her skal du kunne finde plads til at fordybe dig i en god bog, men der skal også være plads til at opholde sig med sine børn.

Ole Rasmussen er direktør og ejer i tømrer- og snedkerfirmaet Fr. Madsen A/S, og han har haft fire svende samt en lærling på opgaven for at installere og montere de mange kvadratmeter akustikpaneler produceret af virksomheden Forzes.

Direktøren var ikke bekendt med Forzes’ nyligt lancerede Acoustics-paneler, men der var flere gode grunde til, at valget faldt på netop disse til projektet på Kjellerup Bibliotek.

- I kommunale projekter som disse er vi ofte pålagt at skulle anvende materialer, der har en høj brandgodkendelse. Det har selvfølgelig været en afgørende faktor for, at vi valget er faldet på netop Forzes’ akustikpaneler, fortæller Ole Rasmussen.

Forzes Acoustics består af en specialfremstillet akustikplade med trælister på forsiden og krydsfinerlister på bagsiden til montering på vægge eller i loft. Alt er altså samlet forhånd. Denne udformning forkorter i følge Ole Rasmussen arbejdsgangen med 10-15%, fordi hans svende ikke skal arbejde med flere lag og opsætninger som ved mange andre akustikpaneler.

Ole Rasmussen understreger, at det har været et stort projekt. Hans svende har været udfordrede, men de er meget tilfredse med resultatet, som forhåbentlig lever op til ønsket om en positiv akustisk samt æstetisk oplevelse for alle besøgende på biblioteket.

- Vi er utroligt stolte af arbejdet på Kjellerup Bibliotek. Det har taget lidt længere tid end beregnet, blandt andet fordi vi lige skulle lære de nye paneler at kende, men resultatet er ikke til at tage fejl af. Det skal på vores egen Instagram, det er helt sikkert, afslutter Ole Rasmussen.

-pf

9/11 2021