scroll
Lindab køber midtjysk konkurrent- Vi er glade for opkøbet af Klimatek og ser det som en kæmpe styrke for begge virksomheder. I Klimatek ser vi en virksomhed med den samme filosofi som vores, siger Heino Juhl, adm. direktør i Lindab.

Lindab køber midtjysk konkurrent

Det er med branchens øgede krav for øje, at Lindab har investeret i Klimatek, der har været den sønderjyske ventilationsvirksomheds konkollega i over 30 år. Købet skal sikre et bredere sortiment, større fleksibilitet og øget nærhed

Med en ambition om yderligere vækst og en styrket position i markedet har Lindab netop gennemført opkøb af Klimatek Ventilationsmateriel. Med opkøbet vil Lindab rykke nærmere kunderne i en byggebranche med stigende krav til leverandørernes fleksibilitet og leveringssikkerhed.

- Klimatek er kendt for at være en fleksibel leverandør med nærhed og fokus på kunderne. Den tilgang til markedet deler vi i Lindab, og vi er meget begejstrede for opkøbet, der vil sikre kunderne et bredere sortiment, større fleksibilitet og øget nærhed. Alt sammen fra de samme venlige medarbejdere som hidtil, siger Heino Juhl, adm. direktør i Lindab.

Også hos Klimatek ser direktør og tidligere ejer Ib Mortensen positivt på opkøbet.

- Vi er meget glade og ser det som det helt rigtige for Klimatek. Lindab har været vores kollega på ventilationsmarkedet gennem mere end 30 år, og vores tilgang og værdier matcher hinanden godt. Det er et naturligt skridt, og vi vil stadigvæk være de samme overfor vores kunder. Bare med mere at tilbyde dem, siger Ib Mortensen.
Kendt i branchen for fokus på kunden

Stigende behov for fleksibilitet 
Klimatek, der har kontor og produktion på Fabriksvej i Skive, leverer en lang række ventilationsprodukter som riste, taggennemføringer og hætter. Udover standardiserede produkter tilbyder Klimatek også kundetilpassede løsninger, og den fleksibilitet i produktionen oplever man et stigende behov for hos kunder som eksempelvis vinduesfabrikker.

- Det har altid været sådan, at kunderne er glade for at få tingene hurtigt. Derfor har vi kort leveringstid som en afgørende del af vores forretning. Samtidig har vi en produktion, der gør, at vi meget nemt kan omstille os og har let ved at gå ind i dialogen om specialudviklede løsninger, der passer ind i eksisterende løsninger siger Ib Mortensen og fortsætter:

- At have fokus på kunderne kræver konstant udvikling, og vi forsøger løbende at optimere ud fra kundernes ønsker og behov. Den udvikling ser jeg frem til at fortsætte sammen med Lindab fremover.

Møder kunderne, hvor de er
Med dansk hovedkontor i Haderslev og afdelinger fordelt ud over en række byer i landet har Lindab en klar ambition om at fastholde den lokale forankring for at kunne producere og levere på kort tid. Puk Spencer, salgsdirektør i Lindab, deler begejstringen for de nye muligheder.

- Leverandører skal kunne møde kunderne, der hvor de er. Det gælder fagligt i forhold til komplekse beslutninger, og det gælder geografisk. Nærhed er nøglen til den fleksibilitet, som det danske byggeri efterspørger. Klimatek formår at hjælpe kunderne, også når behovet går udenfor standarderne, og sammen står vi endnu stærkere, siger hun. 

-dc

26/11 2021