LCA
scroll
Nu kommer næste generation af akustikpaneler

Nu kommer næste generation af akustikpaneler

Nye paneler fra DLH kan nemt rengøres med en opvreden, våd klud og er derfor astma- og allergivenlige. Panelerne lanceres i seks dekorfarver, og DLH forventer at bygge på med flere designs og farver på sigt

Acoustics by Horneman er nyeste generation af akustikpaneler, der har nye egenskaber takket være vaskbare folier.  

- På grund af folien kan panelerne nænsomt vaskes med en opvreden, våd klud, uden der går splinter af træet. Det lydabsorberende baggrundsmateriale kan også nemt støvsuges. Folien er UV-bestandig, så rengøring eller sollys får ikke panelernes farver til at changere eller falme, siger Jens Pedersen, chef for Horneman-afdelingen i DLH.

Acoustics by Horneman-lamellernes kerne er MDF-træ omviklet med folie. Lamellerne er stabile, så de ikke vrider sig og tager andre former. Deres 1,4 millimeter folie på fronten giver et varmt, organisk, nordisk udtryk.

- Panelerne er æstetisk smukke og absorberer lyd, som de skal, men fordi panelerne nemt kan rengøres, er de også astma- og allergivenlige. Desuden er det sorte baggrundsmateriale bæredygtigt og klimavenligt, fortæller Jens Pedersen.

Flere farver at vælge imellem
DLH leverer de dansk designede og dansk producerede paneler til byggemarkeder. Panelerne er med til at bevare danske arbejdspladser og har desuden høj leveringssikkerhed og lavt klimaaftryk ved transport, sammenlignet med hvis panelerne blev produceret i Østen og siden fragtet til Danmark.

Panelerne lanceres i seks dekorfarver, og DLH forventer at bygge på med flere designs og farver på sigt. Med farverne kan man sætte sit eget markante præg på indretningen.

- Vi giver boligejere mulighed for at bringe flere farver på væggene, som kan spille sammen med gulvene eller møblerne i hjemmet. Vi mærker et stigende behov fra husejere for at bryde trenden i de lyse trælooks, som efterhånden ses overalt, siger Jens Pedersen.

Farvespektret giver tømrere og gør-det-selv-folket nye muligheder, når de monterer akustikpaneler i boliger og virksomheder. Acoustics by Horneman-paneler kan monteres på vægge, sengegavle, lofter og som dekorative løsninger.

- DLH kan levere panelerne nu og tilbyder alt fra et enkelt panel op til paller med 40 paneler. Så behøver byggemarkederne ikke store lagre af paneler for at imødekomme forbrugerens ønsker, siger Jens Pedersen.

-dc

26/4 2022