LCA
LCA
scroll
Samarbejde sikrer epoxy-frie løsningerFra venstre: Direktør Tim Warner, TWO Teknik, medejer af Arma-Tube, Lili Kvistgaard, og Ib Lysegaard, der er medejer og salgschef hos Arma-Tube.

Samarbejde sikrer epoxy-frie løsninger

Et nyt samarbejde giver Arma-Tube eksklusiv ret til at sælge en række af TWO Tekniks løsninger, der skal erstatte giftige produkter på markedet

Fra 1950 og op igennem 1970’erne blev det giftige stof, PCB, brugt i byggematerialer rundt om i landet. Siden da har man udviklet en række epoxy-produkter, der har haft til opgave at forsegle det giftige PCB. Imidlertid har forholdet til epoxy ændret sig så markant, at selv Arbejdstilsynet nu anbefaler, at man erstatter det farlige epoxy med mindre giftige alternativer.

Hos TWO Teknik har man udviklet alternativer, der har opnået Indeklimamærket, og det er bl.a. de produkter, Arma-Tube nu indgår et eksklusivt samarbejde om:

- Selv myndighederne mener, at epoxy er farligt, så jeg er glad for at lave produkter, der understøtter en mere miljøvenlig dagsorden. Med Arma-Tube får vi en samarbejdspartner, der har stor erfaring med tekniske produkter. Deres position som markedsledere og deres imponerende distributionsnetværk gør dem til det perfekte match for os, fortæller en glad Tim Warner, der er direktør i TWO Teknik.

Indeklimamærket vigtigere end nogensinde før
Ib Lysegaard, der er medejer og salgschef i Arma-Tube, er også godt tilfreds med den nyindgåede aftale, der betyder, at alle i Arma-Tubes forhandlernetværk nu kan rådgive om og sælge epoxyfrie produkter med Indeklimamærket:

- Med TWO Tekniks produkter er vi endnu tættere på at blive en all-around leverandør af problemløsere. De her produkter er vigtige i kampen mod PCB og derfor et stærkt kort at have på hånden, mener han og fortsætter:

- For slutbrugeren er Indeklimamærket vigtigere end nogensinde før. Serien består af fire produkter. Vi har især stor forventning til Radon Block, som er til radonspærring. Produkterne kan desuden bruges af alle, fordi de netop ikke er epoxybaserede, og derfor ikke kræver særlige certificeringskurser, gebyrer eller tilladelser. Alt i alt giver det et meget konkurrencedygtigt produkt.

Fremtiden tilhører miljørigtige produkter
I den professionelle del af malerbranchen og hos kunderne deler man begejstringen for den nye aftale – i hvert fald hvis man spørger René Peter, der er teknisk chef i PPG Danmark, som bl.a. ejer brand’et Dyrup:

- I bygge- og malerbranchen er der en enorm stor efterspørgsel på produkter, der udgør et miljøvenligt alternativ, og som har de rigtige certificeringer som bl.a. Indeklimamærket. At en i forvejen kendt leverandør og samarbejdspartner til os forhandler produktet, gør det meget nemmere for os at få produktet indført og distribueret.

René Peter tilføjer, at PPG Danmark bliver bombarderet med henvendelser på produkters forskellige miljøcertificeringer som f.eks. Svanen og EU-Blomsten, ligesom spørgsmål om indeklimamærkning og ’afgasning’ også er tiltagende:

- Eftersom produkterne er fri for epoxy, så kræves der hellere ikke et særligt kursus for den, som anvender det, og dermed appellerer det til en bredere målgruppe af professionelle håndværkere. Desuden kan flere omfattende forholdsregler på stedet undgås, og malerne får et mere brugervenligt produkt at arbejde med, påpeger han og fortsætter:

- Vi har jo altid arbejdet med at erstatte gamle produkter med mere miljøvenlige substitutter. Fremtiden tilhører de miljørigtige produkter, og der er en plads i markedet til dem, når de kan gøre en forskel for arbejdsmiljø og indeklima.

-kj

7/9 2020