LCA
scroll
Fejrer 3000 dage uden ulykker
Mogens Nielsen, CEO i Saint-Gobain Denmark (tv.), og borgmester Jørn Pedersen ved det store skilt, der skal minde alle om at tænke sikkerhed allerede fra morgenstunden.

Fejrer 3000 dage uden ulykker

En helt særlig milepæl blev fejret med bl.a. anerkendende ord fra ledelsen og Kolding Kommunes borgmester under en fælles frokost for alle på Isover-fabrikken i Vamdrup

Fokus på medarbejderes trivsel og sikkerhed spiller en nøglerolle i hele Saint-Gobain koncernen, som Isover er en del af. På Isover-fabrikken i Vamdrup har det nu resulteret i, at de næsten 200 medarbejdere i fællesskab har nået den flotte milepæl. Og det har udløst anerkendende ord fra bl.a. Koldings borgmester Jørn Pedersen:

- Det er en imponerende indsats hos Isover Vamdrup, både for virksomhedens egen skyld, men så sandelig også for de mange medarbejdere, siger borgmesteren.

Allerede i 2013 fik fabrikken international anerkendelse for sit sikkerhedsarbejde, da fabrikken blev indlemmet i Saint-Gobain koncernens Club de Millionaires - en særlig udmærkelse til de arbejdspladser i koncernen, der når en million arbejdstimer uden ulykke med fravær.

Og indsatsen for at medarbejderne kan udføre deres arbejde uden at komme til skade er noget, der konstant er i højsædet hos både ledelse og medarbejdere.

- Vi markerer dagen, fordi 3000 dage uden ulykker med fravær viser, hvilken fantastisk indsats medarbejderne har gjort. Men statistiker og fine tal er ikke et mål i sig selv. Det, der er omdrejningspunktet, handler i al sin enkelhed om, at alle kommer sikkert hjem fra arbejde hver dag, siger fabrikschef Jesper Knudsen.

En integreret del af dagligdagen
Han understreger, at det ikke er tilfældigt, at man er nået så langt - men han er samtidig ydmyg over for, at der pludselig kan opstå en uhensigtsmæssig situation. Derfor er arbejdet med sikkerhed på arbejdspladsen en integreret del af dagligdagen på fabrikken og medarbejderne spiller en stor rolle, når det gælder om at forebygge ulykker

- Vi har lagt et stort arbejde i at nå hertil. Vi har en lang række rutiner og procedurer og arbejder hele tiden på at minimere risici. Vi analyserer situationer, der kunne have været gået galt, og laver handlingsplaner ud fra det. Senest har vi taget alle ud af deres daglige arbejde og holdt workshops for medarbejderne i mindre grupper, hvor alle kunne komme til orde i forhold til, hvordan vi kan optimere sikkerhedsarbejdet, og for at sikre, at sikkerhed bliver tænkt med i alle situationer. For vi ved også, at en ulykke kun er et kort øjebliks uopmærksomhed væk. Så det handler utroligt meget om fokus, siger Jesper Knudsen.

Konstant fokus på sikkerheden
På et skilt ved indgangen til fabrikken i Vamdrup, står det aktuelle antal dage siden sidste ulykke. Skiltet handler ikke om, at ville bryste sig af sin præstation mod omverden; det handler om at alle skal tænke sikkerhed fra dagens start.

- Vi skilter med det, fordi vi ønsker, at sikkerhed er det første, folk er opmærksomme på, når de ankommer. Blandt andet har vi procedurer for, hvordan man skal parkere sin bil, så ankomst og afgang på fabrikken bliver så ufarlig som muligt. Vi tager alle aspekter omkring sikkerhed meget alvorligt, selv de ting, der måske kan forekomme som bagateller. På den måde sikrer vi, at alle der har deres gang på fabrikken, har et konstant fokus på sikkerhed. Dag efter dag, time efter time og minut efter minut, siger Jesper Knudsen.

Eliminerer potentielle risici
Også administrerende direktør for Saint-Gobain koncernens danske forretninger Isover, Gyproc og Weber Mogens Nielsen insisterer på, at sikkerhed skal komme i første række.

- Det handler om, at vi som ledelse skal tage ansvar for vores medarbejderes ve og vel - og det handler om at skabe rammer for, at medarbejderne kan tage ansvar for sig selv og hinanden. Det er i høj grad en flot, kollektiv indsats, der ligger bag, at Isover-fabrikken i Vamdrup er nået så langt. Det er en forudsætning, at alle tager sikkerhedsarbejdet seriøst. Det gælder ikke mindst den lokale ledelse, der har arbejdet minutiøst med at eliminere potentielle risici med det ene mål for øje, at alle skal have en sikker arbejdsdag, siger Mogens Nielsen.

-los

27/6 2018