bygma
bygma
scroll
Flere ser potentialet i mere energieffektiv isolering Isoleringsmaterialer med en lavere lambdaværdi gør, at energiforbruget vil være lavere i mange år fremover, understreger Kenneth Ingmarsson, teknisk chef hos Knauf Insulation.

Flere ser potentialet i mere energieffektiv isolering

Stadig flere mindre byggevirksomheder og håndværkerfirmaer vælger at skifte til produkter med lavere lambdaværdi, når der skal isoleres.

- Ved at vælge en isolering med lavere lambdaværdi sparer man mange penge over tid, siger Kenneth Ingmarsson, teknisk chef hos Knauf Insulation i Skandinavien, der pt. oplever en markant øget efterspørgsel efter produkter i lambdaklasse 34 og 32.

En lambdaværdi på 34 indebærer en energieffektivitet, der er cirka 8 % bedre i forhold til lambda 37 ved samme tykkelse. Ved lambda 32 er der tale om intet mindre end 13 %.

- Det spiller absolut en rolle, særligt i det lange løb. En bygning har en lang levetid, og en forbedring af energieffektiviteten med produkter, der er 8 og 13 % mere effektive ved samme tykkelse, bliver til meget med tiden, siger Kenneth Ingmarsson.

Lavere lambdaværdi er godt
Reglerne for energiforbrug skærpes hele tiden, hvilket betyder, at produkter med en lavere lambdaværdi oplever en stadig større efterspørgsel og bliver vigtigere i jagten på kilowatttimer, kroner og ører.

- Indtil nu har det først og fremmest været de større virksomheder med store
indkøbsorganisationer, der har efterspurgt produkter med lavere lambdaværdi. Men nu har også de mindre byggevirksomheder og håndværkerfirmaer indset, at lavere lambdaværdi er godt for både miljøet og pengepungen og samtidig er arbejdsmiljøet en stor fordel ved vores produkter. Vores patenterede Ecose Technology med et bindemiddel uden tilsat formaldehyd gør en stor forskel i deres hverdag, siger Kenneth Ingmarsson.

Produkter med lavere lambdaværdi har automatisk en højere densitet og indeholder en større mængde glasuld. De kan derfor koste lidt mere end lambda 37-produkter. Det bør dog totalt set ikke være en hindring for at skifte, lyder det fra Kenneth Ingmarsson.

- Hvis man ser på totalen, tjener man på det i kraft af lavere energiforbrug år efter år.

-los

Lambda
Lambda er en betegnelse for varmeledningsevnen for et materiale og viser, hvor godt materialet isolerer. Jo lavere tal, jo bedre.

U-værdi
De sammensatte materialer i en væg (facadeplader, gipsplader, isolering m.m.) resulterer i en u-værdi, der er et mål for væggens isoleringsevne, hvilket påvirker bygningens energiforbrug.


26/9 2019