scroll
Isoleringsgigant tilbyder nyt byggesystem
I Rockzero består det modulære byggesystem af søjler med komprimeret stenuld på stålskinner i stedet for de traditionelle bærende elementer som beton og træ.

Isoleringsgigant tilbyder nyt byggesystem

Rockwool går ud med nyt byggesystem, hvor søjler af komprimeret stenuld på stålskinner erstatter de traditionelle bærende elementer som beton og træ. Det gør bygningen mere energieffektiv

Huse er blevet bygget på samme måde i årtier. Men verden har ændret sig, og bygningers betydning for klimaet bliver tydeligere hver dag. Derfor lancerer Rockwool nu et nyt byggesystem af stenuld, Rockzero.

Her består det modulære byggesystem af søjler med komprimeret stenuld på stålskinner i stedet for de traditionelle bærende elementer som beton og træ. Det betyder, at bygningen kan leve op til nearly-zero-energy-building standarten, herunder de strengeste krav til energieffektivitet, akustik og komfortniveau uden installering af solceller.

Samtidig elimineres kuldebroer, som er almindeligt for selv nybyggeri. Et hus, som er bygget efter nearly-zero-energy-building standarden, bruger 25-30 % mindre energi end et hus bygget efter gældende 2018 reglement.

- Med Rockzero så vi en mulighed for at udvikle et byggesystem, der både kunne leve op til fremtidens strenge krav til bæredygtigt byggeri, og samtidig kunne tages i brug af byggebranchen med det samme og uden besvær. Systemet er modulært og imiterer den velkendte måde at bygge huse på - bare med komprimeret stenuld", siger Steen Lindby, Vice President, Group Operations & Technology hos Rockwool, og fortsætter:

- Vores mål har været at gøre det nemt både at vælge bæredygtighed til som hus- og bygningsejer og som byggefirma. Rockzero indeholder alle fordele ved bæredygtighed uden at give afkald på komfort, designfrihed eller byggeeffektivitet.

Byggesystemet er allerede i brug
Netop for at sikre anvendeligheden af det banebrydende system har Rockwool indgået samarbejde med en af Danmarks største husbyggere, HusCompagniet, som har bygget de første 11 huse med Rockzero. Også Roskilde Kommune og KAB har indgået samarbejde med Rockwool om byggeriet af 62 bæredygtige toetagers boliger med det nye nye byggesystem. Det er Vandkunsten, som har bygget de bæredygtige boliger nær Roskilde.

- Det faktum at Rockzero systemet er demonterbart og fremstillet af genanvendelige materialer hjælper os med at støtte en cirkulær dagsorden i vores projekter, fortæller Kim Dalgaard, arkitekt hos Vandkunsten.

Rockwool lancerer Rockzero i Danmark som det første marked. Byggesystemet er beregnet til huse op til to etager, men stenuldsproducenten videreudvikler systemet til at indgå i etageboliger i fremtiden.

-jhn

Fakta om Rockzero:
• Rockzero er produceret af genanvendelig stenuld baseret på sten fra naturen
• Huse bygget med Rockzero lever op til near-zero-energy- building standarden uden montering af solceller
• Et nearly-zero-energy hus bruger 25-30% mindre energi end et hus bygget efter gældende 2018 reglement
• Højest mulig niveau af brandsikkerhed, da Rockzero er lavet af sten
• Rockzero bremser støj udefra og sikrer en behagelig akustik i bygningen på grund af stenuldens egenskaber
• Rockzero giver designfrihed, da systemet ikke har betydning for valg af facader
• Bevaring af oprindelige varmeisoleringsevne og brandegenskaber i hele konstruktionens levetid - bygningens energimærke forværres ikke
• Systemet består af søjler med komprimeret isolering imellem, som indeholder 3 kuldeafbrydende zoner og sikrer stabilitet og bæreevne
• Ingen risici for fugt på grund af stenuldens evne til at ånde og afvise fugt
• Højt niveau af modstandsdygtighed over for mikroorganismer, råd og skimmelsvamp
• Rockzero overflødiggør dampspærre, der indgår i traditionel byggeri
• Systemet passer til byggeriets eksisterende konstruktioner som døre og vinduer
• Effektiv byggeproces - modulær opbygning sikrer højt tempo og lav risiko for fejl
• Intuitiv byggemetode, som kun kræver kort introduktion og intet specialværktøj

22/10 2018