LCA
scroll
Ny rørskål gør det nemmere at pakke bilenRørskålen lanceres i dimensioner fra 12 til 48 mm. rør og op til 60 mm. isoleringsstykke.

Ny rørskål gør det nemmere at pakke bilen

Med en ny fleksibel kerne kan Rockwools nye rørskål bruges til mange forskellige dimensioner. Det gør arbejdet langt enklere og mere effektivt for isolatørerne, når de monterer isolering på rør

Den nye rørskål Rockwool 800 Multi er isoleringsproducentens nyeste skud på stammen. Rørskålen er designet med en fleksibel inderkerne, der betyder at samme produkt kan bruges til flere forskellige rørdimensioner. Dermed øges isolatørens effektivitet, mens varelager og omkostninger mindskes, og installationsprocessen bliver enklere og mere bekvem:

– Det er virkelig smart, at rørskålen tilpasser sig rørenes form, selv når der er kuglehaner og andre komponenter. Det betyder, at jeg slipper for at stå og kradse den indvendige isolering ud for at få den til at passe. Det giver i sig selv en meget enklere montering, fortæller Anders Jæger Pedersen, der er indehaver af Lunderskov Teknisk Isolering

Tidligere måtte isolatøren have mange flere forskellige rørdimensioner med på isoleringsopgaverne, men nu kan de ofte nøjes med at medbringe Rockwool 800 Multi.

Produktet kommer til sin ret i tilfælde, hvor der kan være mange forskellige rørdimensioner i samme system som eksempelvis stigestrenge i etageejendomme. Rørskålen passer til tre forskellige rørstørrelser – noget som Anders Jæger Pedersen er temmelig begejstret for. Han har senest anvendt den fleksible rørskål til en isoleringsopgave på Middelfart Sygehus, hvor den effektiviserede arbejdet:

– Ofte varierer rørenes størrelse blot med et par millimeter, og det kan være relativt svært at se forskel på 42 mm. og 48 mm. Med Rockwool den nye rørskål slipper jeg for at bruge tid på at sidde og måle, da den passer til flere forskellige rørstørrelser, også selvom de sidder i samme system, siger han.

Anders Jæger Pedersen fremhæver ikke kun den mærkbare tidsbesparelse, men også den betydelige reduktion i materialer, som anvendelsen af rørskålen medfører:

– Helt konkret betyder det, at min hverdag bliver nemmere, for jeg slipper for at overpakke bilen med store mængder ekstra materiale. Samtidig simplificeres lagerstyringen, når vi ikke længere skal have adskillige størrelser liggende.

Potentiale til at blive en game changer
Hos Rockwool er man også tilfreds med at kunne lette isolatørernes arbejde, som i Anders Jæger Pedersens tilfælde. Det fortæller Lars Graff, der er produktchef for teknisk isolering hos Rockwool Nordics:

- Med 800 Multi har vi skabt en rørskål, der er med sin fleksible inderkerne er helt unik. Det betyder, at den kan tilpasses til forskellige rørdimensioner uden besvær – selv når der er vulste og kraver. Det er en stor hjælp for isolatørerne, der slipper for at overpakke bilen og slæbe, siger han og tilføjer:

- Rørskålen er fremstillet af en ubrændbar, fugt- og vandafvisende stenuld. Den er belagt med en ekstra stærk aluminiumsfolie. Desuden ligger den prismæssigt rigtig attraktivt, sammenlignet med Rockwools øvrige sortiment af rørskåle. Jeg tror, den har potentiale til at blive en game changer i markedet.

-dc

4/8 2023