bygma
bygma
scroll
Nyt dokumentationsværktøj fjerner certificeringsbøvlDet digitale værktøj skal være tidsbesparende for rådgivere og ingeniører i deres arbejde.

Nyt dokumentationsværktøj fjerner certificeringsbøvl

Rockwool har i samarbejde med Sweco udviklet et helt nyt digitalt værktøj, der skal gøre det enklere for de projekterende at få fat i lige nøjagtig den dokumentation, der efterspørges i certificeringsprocesserne til eksempelvis DGNB

Kravene til dokumentationen ved et byggeprojekt bliver stadig større – ikke mindst hvis man ønsker at opnå en udvidet miljø- eller indeklimacertificering af byggeriet som f.eks, DGNB eller Svanemærket. Det kan i sådanne tilfælde være tidskrævende og besværligt at jagte og indsamle alle de nødvendige filer i forbindelse med et projekt.

Den problematik går Rockwools nye digitale dokumentationsassistent i møde. I samarbejde med Sweco har stenuldsproducenten nemlig kortlagt, hvilken dokumentation der skal anvendes til de specifikke certificeringer. På baggrund af det har man samlet alle de nødvendige filer i den online dokumentationsassistent, der gør det nemt at bygge og downloade sin egen dokumentationspakke med udgangspunkt i den ønskede certificeringsordning.

Bæredygtighedsingeniør Magnus Smith fra Sweco har medvirket til at definere kriterierne for den tilgængelige dokumentation, og han vurderer, at det digitale værktøj vil være tidsbesparende for rådgivere og ingeniører i deres arbejde med at skaffe certificeringer til deres byggerier.

- Vi oplever et betydeligt behov for lettilgængelig dokumentation ifm. de mange certificeringsordninger, der efterhånden er blevet en fast bestanddel af mange byggeprojekter. Ofte er vi nødt til at tage kontakt til forskellige forhandlere og producenter, men dette værktøj effektiviserer den proces, da man selv kan finde de rette filer og downloade dem i en samlet pakke, udtaler Magnus Smith og fortsætter:

- Det er vigtigt at opnå en samlet forståelse for de forskellige tilgængelige byggematerialer og deres klima- og miljøpåvirkning, så vi sikrer, at vi sammenligner kriterier og tekniske egenskaber såsom brandklassifikation og isoleringsevne en til en. Det overblik får man i den pakke, som dokumentationsassistenten leverer. Optimalt set burde branchen have en fælles digital database som denne, men i første omgang er dette bestemt et godt skridt på vejen mod en mere effektiv hverdag.

Bæredygtighedschef hos Rockwool Nordics Christian Kofod fremhæver den generelle betydning af digitale værktøjer i effektiviseringen af byggebranchens grønne omstilling:

- I takt med de øgede klimakrav er vi som branche nødt til at blive langt mere effektive. Jo færre hænder og jo flere dokumentationskrav jo mere digitalisering er der behov for. Der bruges rigtig meget tid på at hente dokumentation, og det er dyrebar tid, der kan anvendes på mere værdiskabende måder andre steder i byggeriet.

En anden vigtig fordel ved den nye dokumentationsassistent er, at man sikrer sig de mest opdaterede data, fremhæver han.

- Som materialeproducent går vi hele tiden ind og optimerer vores processer, og det kan påvirke vores produkters data positivt. Med de nye klimakrav og certificeringskrav er det helt essentielt for vores kunder, at de har data, der er så opdaterede og præcise som muligt. Og det har de altid tilgængeligt i dokumentationsassistenten, siger Christian Kofod.

Dokumentationsassistenten fra Rockwool er frit tilgængelig online og kan findes her.

1/6 2023