LCA
scroll
Rockwool International A/S satser på bæredygtighed

Rockwool International A/S satser på bæredygtighed

ANNONCE: Det velkendte isoleringsprodukt Rockwool er kendt for dens gode egenskaber til at isolere boliger og diverse bygninger.

Ikke alene er Rockwools isoleringsevne med til at spare miljøet på energiforbruget, men produktet er lavet af et naturmateriale.

Rockwools egenskaber

Rockwool har adskillige nyttige egenskaber som eksempelvis at produktet ikke kan brænde. Da Rockwool kan modstå 1000 grader celsius er det også med til at minimere skader ved brand i bygninger. Rockwool er typisk kendt for disse egenskaber og dens gode isoleringsevne.

Ikke alene har Rockwool en særdeles god isoleringsevne og er modstandsdygtig overfor ild, men Rockwool er også et bæredygtigt isoleringsprodukt. Rockwool International A/S isoleringsprodukt er nemlig produceret af naturmaterialer. Det er et naturmateriale, som findes i store mængder og naturen producerer 38.000 gange mere, end den mængde Rockwool International A/S anvender til produktionen hvert år.

Derudover skal man ikke glemme, hvordan Rockwools isoleringsevne også sparer miljøet for adskillige tons CO2 ved at minimere energiforbruget. Klimakonsulent selskabet Ecofys fortæller, at det globale salg for Rockwool International A/S tilbage i 2017 vil spare atmosfæren for næsten 1,3 milliarder ton CO2 gennem årene. Til sidst er det værd at nævne, at den energibesparelse som Rockwool isolering giver, svarer til mere end 5.000 gange det energiforbrug, som kræves for at producere isoleringsprodukterne.

Vejen fremad

Det er klart, at tilbage i 1909, ved grundlæggelsen under navnet Korsør Stenforretning af H.J. Henriksen og V. Kähler, var miljøpolitik og klimadebatten ikke på dagsordenen. Gennem de mere end 100 års forandringer har dette ændret sig. CSR-politik og miljøbevidsthed er en del af dagsordenen hos Rockwool International A/S, hvor de er klar over, at deres isoleringsprodukt skal være på forkant i forhold til miljøet.

Det går derfor i en rød tråd gennem virksomhedens årlige bæredygtighedsrapport. I sammenhæng med det, handler bæredygtighed altså om en langsigtet og ansvarlig forretningsudvikling for Rockwool International A/S. Rockwool International A/S har derfor valgt at sætte forus på bæredygtighed i alle led af deres værdikæde. På den måde kan de identificere negative påvirkninger deres forretning udgør, samt undersøge interessante muligheder for at øge deres positive påvirkninger.

Den røde tråd har gjort, at virksomheden Rockwool International A/S, i Danmark har fået ros fra bl.a. Danmarks Naturfredningsforening. Det skyldes Rockwools evne til at tilpasse sig de anbefalinger som gives i forhold til optimering af deres bæredygtighed. Rockwool International A/S er f.eks. gået fra at bruge sten fra stenminer som råmateriale, til nu at genbruge gammelt Rockwool isolering, nedknuste badekar, håndvaske, samt andre affaldsprodukter.

Vejen fremad er derfor bygget på cirkulær økonomi, fordi Rockwool International A/S som koncern anerkender, at de har et ansvar for at være bæredygtige i driften af deres forretning. I sammenhæng med ovenstående har de sat sig to mål frem mod 2030:

 

  • Reducere deres eget affald fra produktionen med 85%.
  • Tilbyde genanvendelsesordninger til deres kunder i 30 lande. Halvdelen af de ordninger skal være i gang inden for 2025.

 

Cirkulær økonomi er derfor blevet en grundlæggende måde at drive forretning på for Rockwool International A/S. Det er med til at løse nogle af de affaldsproblemer de står med, mens det reducerer behovet for råvarer og reducerer udgifterne.

5/9 2019