LCA
scroll
Rockwool investerer i Sverige

Rockwool investerer i Sverige

Stenuldsproducenten Rockwool styrker sin position i Sverige med strategisk investering

Virksomheden opkøber byggegrund i den østsvenske kommune, Eskilstuna, med henblik på ekspansion. Koncernen vil være forberedt på den stadigt stigende efterspørgsel på stenuldsløsninger på det svenske marked.

Rockwool koncernens intention om at investere i USA, Rumænien og Sverige blev offentliggjort i februar i år. I næste uge skriver koncernen så under på købet af 180.000 m2 i den østsvenske kommune, Eskilstuna, ca. 100 km fra Stockholm.

- Vi har 80 års erfaring med at producere stenuld, som er det ikke brandbare materiale, alle vores løsninger er baseret på. Med denne investering sikrer vi, at vi også i fremtiden kan imødekomme det svenske markeds stadig stigende efterspørgsel på stenuld, siger Henrik Frank Nielsen, direktør i Rockwool.

I Eskilstuna hilser man investeringen velkommen.

- Vi forventer, at denne investering får en positiv effekt på lokalområdet i form af fremtidige lokale arbejdspladser, som vi er parate til at besætte, siger David Hofmann, direktør for Eskilstuna Logistik og Etablering.

Rockwool koncernen oplever øget vækst i det svenske marked, hvor byggeriet udvikler sig i højt tempo. I dag forsyner det svenske salgskontor sine kunder med isoleringsmateriale produceret på fabrikker i Danmark og Norge.

Opkøb af jord i Sverige er udtryk for rettidig omhu, der skal ruste koncernen til vækst. Derfor går arbejdet med at indhente nødvendige tilladelser til etablering af produktion i gang med det samme.

Vækst på verdensplan
Rockwool koncernen har de seneste år investeret i flere produktionsanlæg. Udover engagementer i Polen, Holland og USA har stenuldsprocenten investeret i en ny produktionslinje på én af to danske fabrikker.

I juli 2017 startede Rockwool produktionen på en ny fabrik for akustiske loftplader i USA. I West-Virginia opføres ligeledes nyt byggeri til planlagt produktionsstart i 2020.

Rockwool
Rockwool bidrager med nye løsninger inden for bæredygtigt byggeri og energiforbrug, samt udfordringer med støjforurening, brandsikkerhed, oversvømmelser og vandmangel.

10.500 engagerede kolleger i 38 lande leverer stenuld til bygningsisolering, akustiske lofter, udvendig beklædning, dyrkning af planter, tekniske fibre til industri samt isolering til procesindustri, marine og offshore.

- eca

 

5/10 2017