LCA
LCA
scroll
Stenuldsløsning har sat fart på byggeri i Ørestad
Ø-husets 300 lejligheder afleveres over fire etaper. Den første blev afleveret i januar, sidste etape forventes færdig til september.

Stenuldsløsning har sat fart på byggeri i Ørestad

Til byggeriet af Ø-huset i Ørestad valgte entreprenøren en isoleringsløsning fra Rockwool, der gav en effektiv og hurtig byggeproces

Danskerne flokkes til storbyerne, og med en nettotilvækst på 1000 mennesker om måneden i 2017 er der et stort behov for nye boliger i København. Denne tendens mærker man også i den nyere bydel Ørestad, hvor der skyder boliger op som aldrig før.

Et af de byggeprojekter, der er ved at slå sine rødder, er Ø-huset, der kommer til at bestå af 300 lejeboliger fordelt på fire blokke centralt beliggende i Ørestad City ud mod Ørestads Boulevard og tæt på metroen.

Til det 27.400 kvadratmeter store byggeprojekt var det afgørende for entreprenøren, at der blev valgt en isoleringsløsning, der kunne imødekomme projektets høje kvalitetskrav, og som samtidigt ville lettere byggeprocessen for de travle håndværkere.

Derfor valgte det udførende entreprenørfirma, Murermester J. Ole Pedersen A/S, en stenuldsløsning fra Rockwool, der levede op til alle krav:

- Til byggeriet af Ø-huset valgte vi som entreprenør isoleringsløsningen Murbatts 34 fra Rockwool på grund af produktets høje kvalitet. Derudover er netop denne isoleringsløsning fleksibel og hurtigt at montere på grund af stenuldens bearbejdelighed, siger Christian Dahl Pedersen, murermester hos Murermester J. Ole Pedersen A/S.

Udover at Rockwool Murbatts er af høj kvalitet, og skaber en effektiv byggeproces for entreprenøren, har stenuldsløsningen også flere fordele, som kommer de kommende beboere til gode.

Modvirker nabostøj
Fordi Ø-huset er isoleret med en Rockwool stenuldsløsning lavet af naturens egne ressourcer, betyder det, at de kommende beboere kan se frem til et sundt indeklima og et støjreduceret hjem:

- Beboerne i Ø-huset kan se frem til et hjem med et sundt indeklima blandt andet på grund af stenuldsisoleringen i væggene. Vores isolering er med til at sikre en sund ydervægskonstruktion, hvor den naturlige fugtvandring kan foregå igennem stenulden og ventileres bort på ydersiden. Dette er med til at sikre, at indeklimaet forbliver optimalt. Desuden har stenulden også en positiv indvirkning på det akustiske indeklima, siger arkitekt og ansvarlig for teknisk marketing og produktudvikling i Rockwool Nordics, Hans Henrik Ter-Borch.

Han tilføjer:

- I storbyer bor og arbejder vi tæt på hinanden, og det betyder, at mange mennesker er plaget af støj. Stenuldsfibrene fra Rockwool isolering er omringet af luft, og denne sammensætning mellem stenuldsfibre og luft skaber en optimal lydisolering mellem lejlighederne i Ø-huset. Vores isoleringsløsning bidrager derved til et godt indeklima i Ø-huset - både når det handler om luften indendørs og om støj.

Om Ø-huset:
- Ø-huset er et boligprojekt på 27.400 kvadratmeter, der bliver opført af Heimstaden på den sidste grund i Ørestad City - tæt på Amager Fælled, metro og i cykelafstand til København K.
- Byggeprojektet består af 300 lejeboliger fordelt på fire blokke og en dagligvarebutik i stueplan.
- I midten af de fire blokke kommer et grønt område med legepladser, bænke og borde, som giver beboerne et uderum til leg og fornøjelse.
- Byggeriet afleveres over fire etaper, hvor første del netop er blevet afleveret i januar og sidste del forventes færdigt til september i år.
- Udlejningen af lejeboligerne i Ø-huset administreres af Home Projekt. Læs mere om projektet her.

-los

26/2 2018