Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Kloakministeren på turné til alle fagskolerKloakminister Tobias Jørgensen kunne fortælle anlægsstruktørelever og kommende rørlæggere, at der er mange gode grund til også at tage kloakmestereksamen.

Kloakministeren på turné til alle fagskoler

Den selvudnævnte kloakminister, Tobias Jørgensen, rykkede ud med et vigtigt budskab til potentielle kloakmestre: kommende kloakmestre er sikret fast arbejde resten af livet. Og der er mangel på dem

Del artiklen på

Stemningen var hyggelig og afslappet, selv om selveste ministeren aflagde visit. Der skal mere end besøg fra ministeriet til for at hyle morgendagens kloakmestre ud af den. Ikke mindst, da det var kloakfolkets egen minister, kloakministeren, der aflagde officielt besøg.

Det gjorde han på samtlige Danmarks fagskoler, hvor der udklækkes kloakmestre. I løbet af tre dage nåede kloakminister Tobias Jørgensen og hans trofaste følgesvend, den besværlige rådgiver Rasmus Møller, rundt til anlægsstruktørelever, rørlæggerelever og dermed mange potentielle kloakmestre landet over.

Nemlig som ambassadører for brancheforeningen Danske Kloakmestre, som både ønsker flere unge i kloakkerne og flere kloakmestre i medlemskartoteket.

Med sig havde den dynamiske duo fra Kloakministeriet en stak gavekort, som faglærerne på kloak-skolerne kan overrække til de næste, der får kloakbranchens uddannelsesbevis på plads. De får alle gratis medlemskab af Danske Kloakmestre i resten af 2021.

- Vi har fortalt de unge mennesker på fagskolerne, at der er kæmpemangel på kloakmestre med autorisationen i orden. Vi véd konkret, at Danmark har godt 80.000 kilometer kloak, der skal skiftes. Enten som følge af fejldimensionering af rørene, eller på grund af utætheder. Det er et projekt, der vil tage 100 år. Derfor er en kloakmesteruddannelse ensbetydende med sikkert job resten af livet, fastslår den selvudnævnte kloakminister, Tobias Jørgensen.

Læs mere under billedet...
Tid til en snak i sandkassen med et par af morgendagens kloakmestre.

Er garanteret arbejde
På turnéen i ministerbilen til fagskolerne havde kloakministeren og hans besværlige rådgiver video-grejet med, og de benyttede lejligheden til at interviewe omkring 30 kloakmester-aspiranter om, hvorfor de vælger jobbet med rør og brønde.

Kloakministeriet er blandt andet kendt for masser af YouTube-videoer, hvor den dynamiske duo tackler kloak-spørgsmål på en alternativ og absolut ikke kedelig facon.

- Vi har hilst på omkring 100 anlægsstruktørelever, og det er mit indtryk, at mellem 50 og 70 af dem har planer om at udbygge deres uddannelse med en kloakmestereksamen efterfølgende. I øjeblikket er det lidt under halvdelen af struktøreleverne, der også tager kloakmesterbeviset. Det er lidt ærgerligt, når det nu garanterer sikkert arbejde. Derfor har vores mission været at tale erhvervet op, siger Tobias Jørgensen.

Han tilføjer:

- Vi mener naturligvis, at kloakmester ikke skal være et andet-valg, hvis man ikke er kommet i gymnasiet. Jeg fik selv en studenterhue, før jeg uddannede mig til kloakmester. Jeg havde egentlig ikke behøvet huen, erklærer kloakministeren.

Ved siden af at passe Kloakministeriet, er Tobias Jørgensen også salgschef og faglig ansvarlig kloakmester i et byggefirma. Næste gang, han og den ikke særlige, men besværlige rådgiver Rasmus, rykker ud for Danske Kloakmestre, bliver ved fagudstillingen Rørcenterdagene på Teknologisk Institut i Taastrup den 8. og 9. september.

Her er Danske Kloakmestre traditionen tro på plads med en informationsstand, og duoen fra ministeriet lægger naturligvis vejen forbi.

-los

Tre potentielt kommende kloakmestre får gode ord med fra kloakminister Tobias Jørgensen, mens hans makker, Rasmus Møller, optager snakken på video.Læs mere om Kloak & afvanding

19/5 2021
BrønddækslerByggerådgivningDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.