Aktuelle nyheder - Lavenergi

Over hver tredje renovering er energibesparende

43 % af landets bygningsrenoveringer virker energibesparende. Det viser en ny undersøgelse, som Energistyrelsen står bag

Del artiklen på
Energistyrelsen står bag undersøgelsen, som viser, at mere end en tredjedel af renoveringer foretaget i bygninger har en effekt på energiforbruget. Renoveringerne foretages i høj grad på bygningens ydre, herunder vinduer, tag og facade. I alt udgør de energiforbedrende tiltag 43 % af det samlede renoveringsomfang. Renovering af køkkener eller bad udgør derimod kun 11 % af renoveringerne.
 
- Vi er klar over, at renoveringserhvervet er stort, men nu kan vi se, at en stor del af de renoveringer, der bliver gennemført, hjælper på energiforbruget. Det er vigtigt, at der er gode lovgivningsmæssige regler og mulighed for god rådgivning, så husejerne vælger de rigtige løsninger, når renoveringsopgaverne går i gang, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.
 
I det kommende bygningsreglement lægges der op til ændrede krav for bl.a. vinduer, hvilket skal hjælpe bygningsejere og håndværkere til at vælge mere hensigtsmæssige løsninger. Derudover kan husejere få hjælp af en ”BedreBolig-rådgiver” til at lægge en plan for renoveringsarbejdet.  
 
Boligejere kan sideløbende finde inspiration til energiforbedringer på blandt andet sparenergi.dk og Videncenter for energibesparelser i byggeriet, byggeriogenergi.dk.

-kj

Læs mere om Lavenergi

3/12 2014