Aktuelle nyheder - Lavenergi

Uponor fremmer den grønne omstilling i DanmarkFjernvarmen er vores fremadrettede fokus til det fælles bedste, siger adm. direktør hos Uponor, Lars Rieck.

Uponor fremmer den grønne omstilling i Danmark

SPONSORERET INDHOLD: Uponor er med til at fremme den grønne omstilling til dansk fjernvarme med systemløsninger, der er tilpasset nybyggeri, udskiftning og renovering samt den kommende konverteringsbølge

Del artiklen på

Fjernvarme er fremtidens varmeforsyningsnet i Danmark, og to faktorer er med til at presse på udviklingen: dels kravet om mere miljøvenlig varmeforsyning, dels ønsket om at reducere afhængigheden af fossilt brændsel. Miljøvenlig fjernvarme bliver derfor tænkt ind i dansk nybyggeri, ligesom en konverteringsbølge er på vej, hvor eksisterende byggeri skal lægges om til fjernvarme, hvor det er muligt.

– Uponor skal bidrage til at fremme omstillingen til fjernvarme på en miljø- og klimamæssig forsvarlig måde, og derfor lancerer vi nu en massiv satsning på området, forklarer Lars Rieck, som er adm. direktør hos Uponor, og fortsætter:

- Miljø, klima og uafhængighed af gas skal vi stå sammen om, og vi går nu i dialog med bygge- og installatørbranchen.

Nøglen til større udbytte af fjernvarmen
Baggrunden for Uponors satsning bunder i behovet for bæredygtige, omkostningsbesparende og sammenhængende løsninger. Med præfabrikerede komponenter og et bredt sortiment har Uponor nøglen til at levere løsninger, der gør installationen hurtigere og driften billigere.

– Vores fjernvarmeprodukter produceres og bestykkes på fabrikken, så de er klar til montage på stedet. Installation og indregulering går langt hurtigere end før, og det er guld værd i en tid med mangel på faglært arbejdskraft, fortæller produktchef Anders Møller fra Uponor.

Præfabrikation af fjernvarmeenheder er også med til at højne kvaliteten af installationen, fordi alle produkter er gennemtestede ved levering og er med til at spare på de fælles ressourcer.

– Fjernvarme er miljøvenlig varmeforsyning, men hver enhed skal også tage hensyn til klima og miljø. Derfor er der bygget styring ind i for eksempel vores Combi Port E-fjernvarmeenhed, så den retter sig efter brugernes forbrugsmønster og går fuldstændig i dvale, når der ikke er brug for varme og varmt vand, forklarer produktchef Anders Møller.

Fjernvarme imødekommer megatrends
Uponor har identificeret fem megatrends, der vil præge samfundet nu og i de kommende år: urbanisering, hygiejne, mangel på arbejdskraft, teknologi og bæredygtighed. Udrulningen af fjernvarme er afgørende for at imødekomme disse megatrends og sikre fortsat velfærd.

– Flere og flere flytter til byerne, og de skal de have varme og rent vand kræver det bæredygtig teknologi, men manglen på arbejdskraft kan spænde ben for de gode hensigter, siger adm. direktør Lars Rieck og uddyber:

- Det er hér, Uponors fjernvarmeløsninger gør en forskel, da de tilbyder intelligent og bæredygtig teknologi, men også kortere installationstid.

Læs mere om Lavenergi

16/8 2022