Flügger vil hjælpe bygherrer med dokumentationskravSom hjælp til de professionelle kunder har Flügger lanceret et nyt online-koncept, som skal sikre fuldt overblik over produkternes indhold.

Flügger vil hjælpe bygherrer med dokumentationskrav

Strengere miljø- og dokumentationskrav i bygningsreglementet presser danske bygherrer. Som hjælp til de professionelle kunder har Flügger lanceret et nyt online-koncept, som skal sikre fuldt overblik over produkternes indhold

Danske bygherrer og malermestre mødes i stigende grad af strengere dokumentationskrav ved opførelse af nybyggerier.

Den tendens mærker man hos malingvirksomheden Flügger, der både udvikler, producerer og sælger varer til malerbranchen.

I Flügger oplevede man i 2023 i højere grad end nogensinde, at professionelle erhvervskunder efterspørger detaljeret produktdokumentation.

Derfor giver Flügger fuld adgang til opdateret produktdokumentation. På den måde kan man nemt skabe sig et overblik, inden byggeriet påbegyndes. Flügger kalder konceptet Pixi:

– Malerarbejde på især nye private og offentlige bygninger kræver meget obligatorisk data og dokumentation. Med Pixi gør vi det nemmere for den enkelte at sikre sig, der leves op til kravene i udbuddene.

- Vores produktdata bliver frit tilgængeligt til erhvervskunder, hvilket gør det nemmere for den enkelte at sikre sig, der leves op til de gældende regler, siger Mikkel Boelskifte, der er landechef i Flügger Danmark.

Nye regler i bygningsreglementet 2018
I starten af 2023 indførte Folketinget en række skærpede klimakrav i bygningsreglementet 2018 (BR18), og det udgør en stor del af baggrunden for Flügger-kundernes stigende jagt på mere information.

De nye regler betyder eksempelvis, at bygherrerne i langt højere grad skal sikre tilstrækkelig dokumentation. Via en livscyklusvurdering (LCA-beregning) skal det dokumenteres, hvilken klimapåvirkning et pågældende byggeri har i 50 år efter opførelsen.

Der skal i selve byggeprocessen med de nye regler redegøres for CO2 footprint ved maling af nybyggerier. Det skal anvendes til beregning af byggeriets samlede klimapåvirkning.

Det gælder især bæredygtighedscertificeringer af byggeri – herunder DGNB, Svanemærket byggeri og BREEAM NOR stiller ligeledes krav om ekstra dokumentation.

-dc

19/2 2024