scroll
Næste skridt i minkfarmnedrivningen er på pladsFarmene forventes at blive afsluttet løbende mellem maj og juli. Arkivfoto.

Næste skridt i minkfarmnedrivningen er på plads

Bygningsstyrelsen har tildelt de næste 17 nedrivningsentrepriser til Kingo Karlsen, Titan Nedrivning og P. Olesen

Bygningsstyrelsen har tildelt nedrivningsentrepriser på de næste 17 minkfarme, hvor der er gennemført de lovpligtige miljøkortlægninger og indhentet nedrivningstilladelser.

De 17 nedrivningsentrepriser er fordelt på fem miniudbud. Miniudbuddene fordeler sig med to i Region Nord, et miniudbud i Region Midtjylland og to miniudbud i Region Syddanmark.

P. Olesen har vundet tre af miniudbuddene. Titan Nedrivning og Kingo Karlsen har hver vundet ét miniudbud.

Tilbuddene er vurderet ud fra tildelingskriteriet bedste forhold mellem pris og kvalitet, hvor pris er vægtet med 45 %, og tid er vægtet med 55 %.

To miniudbudspuljer er igangsat, og efter en kort mobiliseringsperiode vil alle tre nedrivningsentreprenører igangsætte de første nedrivninger på samtlige miniudbud i løbet af april og maj. 

Bygningsstyrelsen forventer at tildele de næste ni nedrivningsentrepriser, fordelt på tre miniudbud, i maj 2024. Bygningsstyrelsen forventer at tildele på yderligere fire minudbud omkring sommerferien 2024.

17/4 2024