LCA
LCA
scroll
Stor entreprenørs nye hovedsæde er et genbrugshusI Tscherning er der omkring 385 medarbejdere ansat landet over, og det nye hovedkontor har plads til 150 personer. Foto: PR.

Stor entreprenørs nye hovedsæde er et genbrugshus

Den danske anlægs- og nedrivningsvirksomhed Tscherning har renoveret sit hovedsæde i Hedehusene ved at bruge genbrugsmaterialer fra egne nedrivninger og upcyclede produkter

Efter to års ombygning slår Tscherning dørene op for deres nye cirkulært transformerede
hovedkontor.

- Vi er utrolig stolte af, hvordan vi har formået at genbruge materialer på en ny og anderledes måde og glæder os til at vise vores nye hovedkontor frem i dag. Der ligger mange tanker og overvejelser bag projektet.

- Målet har været at skabe et hus, der både understøtter trivsel og et udviklende arbejdsmiljø og tydeligt viser husets identitet som et genbrugshus.

- Det synes vi i den grad, at vi er lykkedes med, siger administrerende direktør og ejer Søren Tscherning, som i tæt samarbejde med arkitekt My Lunsjö fra 3XN GXN har valgt genbrugsmaterialer og byggeløsninger til det nye hovedkontor.

Bygningen bestod oprindeligt af 673 m2 kontorareal og en uopvarmet lagerhal på 442 m2, og det er nu blevet ombygget til kontorarbejdspladser, mødelokaler og kantineområde.

Der er stort set kun brugt genbrugsmaterialer i ombygningen, og flere af dem kommer fra Tschernings egne nedrivningsprojekter.

Materialer tæller blandt andet genanvendte loftspaneler og tegl, træklodser til vægge og
betonelementer til indskudte dæk og bærende vægge.

Skrivebordene er lavet af gamle gymnastiksalsgulve, stolene i kantinen er støbt af opsamlede fiskenet og fustager, og kantinebordene er lavet af bolværker fra danske havne samt affaldstræ.

Det kræver, at man tænker ud af boksen, når man skal ombygge med flest mulige genbrugsmaterialer. Renoveringsprojektet har givet Søren Tscherning en masse værdifuld viden om, hvordan man bygger med genbrugsmaterialer.

- Stedet her har været min sandkasse og legeplads. Det er bygget på kærlighed og med hjertet, og jeg har ikke tænkt på profit under processen, som ellers er normalt i vores branche.

- Vi har uden tvivl lært en masse af at ombygge vores hovedkontor, og de erfaringer tager vi med os videre. Det er helt afgørende, at vi bliver bedre til at bygge med genbrugsmaterialer.

- Vi håber, at ombygningen af vores hovedkontor kan være med til at vise vejen og inspirere andre virksomheder, som står overfor et renoveringsprojekt, siger han.

Søren Tscherning har været administrerende direktør i virksomheden siden 1997, hvor han overtog efter sin far, Georg Tscherning, og virksomheden har længe været engageret i den grønne dagsorden, og er blandt andet i gang med at udskifte virksomhedens bil- og maskinpark med elektriske alternativer.

-dc

18/4 2024