Aktuelle nyheder - Tag

Ny overfladebelægning til betontagsten er mere miljøvenlig og giver samme beskyttelseSnart er hele Moniers produktion af betontagsten i Danmark skiftet til den nye overfladebelægning.

Ny overfladebelægning til betontagsten er mere miljøvenlig og giver samme beskyttelse

Belægningen er hårdere og absorberer mindre vand, hvilket giver mindre snavs, der klæber til overfladen. Overfladen tørrer også hurtigere ud, efter at den er blevet våd. Disse to egenskaber er med til at reducere biologisk vækst på tagsten

Del artiklen på

BMI Danmark har lanceret en ny type overfladebelægning på alle sine Monier betontagsten.

Den nye overfladebelægning er mere skånsom for miljøet, samtidig med at den giver samme effektive beskyttelse mod mos- og algevækst som nutidens tagsten, og det er i tråd med branchens krav om mere miljøvenlige produkter.

- Den traditionelle måde at forhindre mos- og algevækst på malede udendørs overflader har været at tilsætte filmbevarende kemikalier i malingen. I lighed med udvendig maling til huse har dette også været den traditionelle metode til betontagsten.

- Den nye overfladebehandling har så gode mekaniske egenskaber, at de filmkonserverende kemikalier ikke længere er nødvendige for at opnå beskyttelse mod mos- og algevækst.
Derfor får man en lige så god beskyttelse som før bare mere miljøvenlig, siger Mikael Berg,  der er ansvarlig for BMIs Monier Brand produktportefølje for skråtage i Norden.

Den nye overfladebelægning er hårdere og absorberer mindre vand, hvilket resulterer i, at mindre snavs klæber til overfladen. Overfladen tørrer også hurtigere ud, efter at den er blevet våd. Disse to egenskaber virker i synergi med hinanden og er med til at reducere biologisk vækst på tagsten.

Den nye overfladebelægning skal gøre det nemmere for tømrere og private at vælge en tagsten, der er mere miljøvenlig, uden at gå på kompromis med kvalitet eller design. 

-dc

Læs mere om Tag

16/3 2023
Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender Tagsten Tegltag UndertagByggerådgivningFaldsikringGlasrækværkGlastagGlasværnGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSolcellerStål skruerTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagpladerTagrende BeregnerTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.