Aktuelle nyheder - Tag

Tegl-gigant satser på opgraderet mursten med reduceret råmateriale og CO2-udledningLess Udformes med ti små huller i midten – bevarer samtidigt format, kvalitet og holdbarhed som en traditionel mursten. Den Erstatter den oprindelige Less-mursten med tre huller.

Tegl-gigant satser på opgraderet mursten med reduceret råmateriale og CO2-udledning

Egernsund Wienerberger omlægger sit største teglværk til udelukkende at producere den nye og optimerede, miljøvenlige mursten, Less. Den CO2-besparende mursten kommer i en optimeret udgave med en CO2-reduktion på 70-90 % i produktionen

Del artiklen på

Egernsund Wienerberger vil gøre det endnu lettere for projekterende at vælge de mest klimavenlige mursten og vælger derfor nu at omlægge sit største teglværk til udelukkende at producere den nye, optimerede miljøvenlige serie af mursten kaldet Less.

- Som en del af teglbranchen er vi meget bevidste om, at vi selvfølgelig skal være en del af løsningen på vores globale CO2-udfordring. Derfor investerer vi massivt i udviklingen af fremtidens tegl og produktionen heraf, siger Andreas Christensen, der er ansvarlig for produktionen på Vesterled Teglværk og Regional Operation Director.

På Egernsund Wienerbergers største teglværk Vesterled i Sønderborg producerer man i dag både de traditionelle, massive mursten og den miljøvenlige murstensserie Less. Fordelingen har været sådan, siden virksomheden for tre år siden lancerede den første udgave af den klimavenlige mursten.

Fra den 1. maj i år overgår Vesterled imidlertid til udelukkende at producere Less.

- Vi har i over 20 år arbejdet målrettet med energieffektivisering og med at nedbringe CO2-udledningen. Med en fokuseret indsats og gennem teknologisk innovation, procesoptimering og store investeringer er vi nået langt, og nu går vi altså hele vejen ved at omlægge al produktion til Less, fortæller Andreas Christensen.

Han uddyber:

- Det kan forekomme offensivt, at vores største produktionsenhed og halvdelen af vores danske produktion omstilles til Less. Men vi gør det for at signalere, at vi vil den grønne omstilling og vise, at vi tør gå forrest. Der påhviler os et ansvar for at gøre alt, hvad vi kan, for at bidrage til den grønne omstilling i byggeriet på en hensigtsfuld om end ambitiøs måde.

Reducerer 70-90 % CO2 i produktionen
I 2020 introducerede Egernsund Wienerberger murstenen Less - den mere klimavenlige pendant til den traditionelle blødstrøgne mursten.

Virksomheden har siden da arbejdet målrettet på at videreudvikle og optimere den miljøvenlige mursten og er nu klar til at præsentere byggeriets aktører for en optimeret udgave.

- Den nye Less-mursten har ligesom sin forgænger alle egenskaber fra den massive sten; der er ikke gået på kompromis med hverken kvalitet eller holdbarhed. Til gengæld har vi formået at reducere materialeforbruget med 15 %, og ved samtidig at brænde med biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90 % sammenlignet med en traditionel mursten produceret med naturgas, fortæller Andreas Christensen.

Den optimerede Less-mursten lanceres i april og vil erstatte den første version med de tre huller.

Andreas Christensen understreger behovet for, at alle aktører bidrager til at reducere CO2-udledningen, men han påpeger samtidig, at byggeriet ikke behøver at genopfinde den dybe tallerken.

- Vi tror på, at meget kan hentes ved almindelig procesoptimering og større fokus på at bygge med langtidsholdbare løsninger, der hverken kræver stor vedligeholdelse eller udskiftning. Derfor omlægger vi produktionen og gør Less – et eksisterende produkt, endnu mere relevant for fremtidens byggeri, siger han.

Det er Egernsund Wienerbergers mål at være klimaneutral senest i 2050. Ud over kommende initiativer, som skal bidrage til at nå målet, tester teglproducenten blandt andet el-ovne og kigger på CO2-fangst såkaldt Carbon Capture teknologi.

Vesterled Teglværk

- Er beliggende i Sønderborg og Egernsund Wienerbergers største teglværk
- De seneste 20 år har Vesterled reduceret energiforbruget med 29 % og CO2-udledningen med 36 %
- Overgår fra den 1. maj til udelukkende at producere den miljøvenlige Less-mursten

-dc

Læs mere om Tag

11/4 2023
Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender Tagsten Tegltag UndertagByggerådgivningFaldsikringGlasrækværkGlastagGlasværnGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSolcellerStål skruerTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagpladerTagrende BeregnerTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.