LCA
LCA
scroll
Marcussen & Søn Orgelbyggeri modtager Snedkerprisen 2024Orgelbyggeri i Rødovre Kirke.

Marcussen & Søn Orgelbyggeri modtager Snedkerprisen 2024

Oveni prisen modtager Marcussen & Søn Orgelbyggeri 150.000 kroner

- I år har vi valgt at give prisen til orgelbyggervirksomheden Marcussen & Søn i Aabenraa for et enestående og fremragende orgelbyggeri i Rødovre Kirke.

Det afslørede oldermand Mads Raaschou, Københavns Snedkerlaug, torsdag i forbindelse med '3 days of design' i Moltkes Palæ i København. Mads Raaschou er indehaver af Raaschou Inventarsnedkeri, og han begrunder sammen med priskomiteen valget af dette års vinder:

- Vi har rakt ud til en ædel afgrening af snedkerfaget. En både specialiseret, raffineret og traditionel gren, som vi må kalde orgelbyggeri.

Her er store krav til håndværk og sans for detaljer. Det er et sofistikeret snedkerhåndværk, der har været praktiseret i århundreder. Derfor er vi ekstra glade for at kunne give prisen til Marcussen & Søn Orgelbyggeri, som i syv generationer har været dedikerede orgelbyggere.

Københavns Snedkerlaug har siden 2018 årligt uddelt Snedkerprisen på 150.000 kroner, som er finansieret af Kirsten og Freddy Johansens Fond.

En glad vinder
Marcussen & Søn Orgelbyggeri glæder sig over denne anerkendelse af dels orgelbyggeri, dels den historie, som virksomheden har været en del af siden 1808, og specifikt det nye orgel i Rødovre Kirke, som prisen tildeles.

- Vi modtager prisen som en anerkendelse og en respekt for historien og traditionerne. At modtage den fornemme pris motiverer os til fortsat at stræbe efter den stolte arv og tradition, og vi vil derfor bære denne anerkendelse med stolthed, siger direktør for Marcussen & Søn Orgelbyggeri, Daniel S. Christensen.

Marcussen & Søn arbejder i dag med moderne teknologier, der viderefører traditionen både i design, klang og teknik, men som i dag kommer til udtryk i anvendelsen af processer som LEAN, teknologi som CNC, nye samarbejdsformer og tidsvarende kommunikation.

- Vi siger selv 'Innovation i dag – tradition i morgen'. Det betyder også fornyelse i respekt for f.eks. klangen i et orgel fra Marcussen & Søn, fortæller Daniel S. Christensen.

 

-rh

 

17/6 2024