Aktuelle nyheder - Trapper

BIG tegner nyt domicil til HB Trapper

BIG tegner nyt domicil til HB Trapper

BIG-arkitekterne med Bjarke Ingels i spidsen har de seneste år stået bag en række markante og byggerier verden over. Nu regner tegner de nyt domicil til samarbejdspartneren HB Trapper i Herning

Del artiklen på

Det er ikke enhver mellemstor virksomhed i provinsen forundt at kunne byde indenfor i et hovedkontor, der er udformet af en verdensstjerne, som den danske arkitekt Bjarne Ingels er. Når det alligevel er tilfældet for HB Trapper i Herning, skyldes det et langt og godt samarbejde mellem arkitekten og trappe- og stålspecialisten.

- Vi har arbejdet sammen med Bjarke Ingels i næsten 15 år – helt fra før Bjarke Ingels Group (BIG) så dagens lys. Vores første fælles projekt var VM Husene i København tilbage i 2005, hvor vi leverede de markante altaner, og senest har vi arbejdet sammen omkring brugen af stål til Tirpitz-museet i Blåvand, siger direktør i HB Trapper A/S, Karsten Vang. I alt er det blevet til over 10 store, fælles projekter.

Markant byggeri ud til vejen
Hvor forbipasserende på hovedvejen mod Herning i dag godt kan overse HB Trappers hjemmebase, vil det næppe ske, når det nye domicil står færdigt. Med en 74 meter lang, 6 meter høj og 10 meter bred glasfacade bliver HB Trappers hovedkontor væsentligt mere markant og opsigtsvækkende end i dag.

- Mange har en forestilling om, at når man samarbejder med BIG, så er det ekstremt specielt og ekstremt dyrt, men sådan behøver det ikke være. De er meget vedholdende med deres krav og ideer til byggeriet, men de er samtidig gode til at holde fokus på økonomien. De tænker både kreativt og systematisk, så løsningerne bliver spændende, uden at økonomien løber løbsk, siger Karsten Vang.

- Vi er stolte over, at BIG står bag vores domicil, og vi glæder os over, at vores dygtige medarbejdere får gode forhold, der også er fremtidssikrede. Glasfacaden har primært til formål at åbne virksomheden op og få så meget lys ind som muligt, men jeg tror også på, at byggeriet kommer til at bidrage til oplevelsen af Snejbjerg Hovedgade som indfaldsvej til Herning i forbindelse med den nye helhedsløsning.

Stål, metal og bæredygtighed
Et fællestræk ved BIG og HB Trapper er deres forkærlighed for stål som byggemateriale. Og stål har da også været fællesnævner i mange af de projekter, de to parter har samarbejdet om. For Karsten Vang er det naturligvis et ekstra plus ved BIG, at deres kreativitet ofte udfolder sig i stål og andre metaller.

- De store glaspartier bliver markante, men tag og øvrige facader bliver beklædt med corten - en legering af stål og kobber. Indvendig kommer der lydisolerende stålplader på gulvet, og væggene bliver beklædt med gulkromatiserede, voksbehandlede og galvaniserede stålplader. Det er alt sammen løsninger, vi har erfaring med fra vores store arbejde til Tirpitz, som gav et meget tilfredsstillende resultat, siger Karsten Vang.

Byggeriet kommer dermed til at afspejle noget af det, HB Trapper gerne vil være kendt for. De 900 kvadratmeter med stål og metaller er et oplagt showroom for samarbejdspartnere, der gerne vil se stålets anvendelsesmuligheder.

Et andet gennemgående element i byggeriet er bæredygtighed og upcycling. Helt i tråd med tidens fokus på genbrug vil en række ting og materialer fra det gamle byggeri blive brugt igen. På den måde får nedriv¬ningen af det gamle et formål. Blandt andet vil terrændækket blive genbrugt, og en af de eksisterende bygninger med fladt tag bliver til et indskudt dæk.

-jhn

Læs mere om Trapper

15/8 2018
  • Vejletrappen

    Vejletrappen

    Individuelle trætrapper siden 1972. Smukt og funktionelt dansk design.