Aktuelle nyheder - Trapper

Trappeproducent vil reducere resursespildFor at imødegå de stadigt større krav til producenternes omstillingsparathed og fleksibilitet har adm. direktør Karsten Vang valgt at tage en toårig Master in Management of Technology.

Trappeproducent vil reducere resursespild

HB Trapper sætter nu ekstra fokus på håndtering af projektordrer i hele værdikæden gennem et nyt projekt, der skal effektivisere og digitalisere virksomheden yderligere

Del artiklen på

Miljø

Det går fortsat stærkt i den danske byggebranche. Ifølge Danmarks Statistik er bygge- og anlægsbranchen vækstet med over 10 % i omsætning i det første halvår af 2019, og det stiller store krav til producenternes effektivitet.

Det mærker man også hos trappe- og stålproducenten HB Trapper, som nu sætter øget fokus på virksomhedens håndtering af projektordrer gennem et nyt projekt i regi af den populære Master in Management of Technology-uddannelse, som i høj grad har fokus på, hvordan digitalisering og forandringsledelse kan ruste virksomheder til fremtidens marked.

Projektet tager direkte udgangspunkt i HB Trapper og fokuserer særligt på at reducere virksomhedens tilbageløb og spildtid.

- Rigtig meget byggeri er i dag udfordret af, at der i stigende grad fjernes fokus fra det egentlige byggeri, fordi det omkringliggende granskningsarbejde og projekteringen tager for meget tid. Det forsøger vi nu at imødekomme i håb om, at det får os et skridt tættere på at blive en mere holistisk leverandør, forklarer adm. direktør og ejerleder Karsten Vang.

Videndeling på tværs af værdikæden
Han uddyber, at MMT-projektet blandt andet har til formål at digitalisere virksomhedens kommunikationsformer yderligere. Det drejer sig eksempelvis om digital håndtering af projektordrer samt kommunikation og dokumentation via cloudbaserede løsninger, der således kan sikre videndeling på tværs af hele værdikæden, uanset hvor medarbejderne befinder sig.

- Det er en generel udfordring i byggeriet at skabe flow og få mest mulig kundeværdi ud af de resurser, vi tilsætter et projekt. For at få mest byggeri for pengene forsøger vi derfor nu at sætte strøm til vores nuværende processer og i højere grad omfavne den digitale udvikling som en mulighed fremfor en trussel, siger Karsten Vang, der med produktionskapacitet i Herning og Skærbæk samt salgskontorer i Herning og Søborg servicerer hele landet.

Fra produkt- til løsningsleverandør
HB Trapper opererer i dag som entreprenør og underleverandør med høj egenproduktion, men ifølge Karsten Vang er det ikke længere nok at tilbyde et godt produkt i nutidens marked.

Derfor gennemgår virksomheden i øjeblikket en omfattende transformation fra produktleverandør til løsningsleverandør, som i højere grad indebærer at integrere serviceelementer i produktporteføljen.

- Det handler både om at udvikle nye funktionaliteter og intelligente produkter, men også i særdeleshed at vi formår at udvikle os til en effektiv projektvirksomhed, hvor transparens internt såvel som eksternt er et centralt omdrejningspunkt, siger Karsten Vang og tilføjer, at MMT-uddannelsen har bidraget positivt til virksomhedens nuværende udvikling:

- Jeg er stadig bare smeden fra Herning, men jeg har fået en helt anden tilgang til de daglige arbejdsopgaver gennem MMT-uddannelsen, som kan bidrage til at føre virksomheden til næste niveau. Fordelen er, at jeg kan forene det teoretiske projekt med den praktiske implementering undervejs i processen, hvilket giver en helt unik mulighed for at foretage ændringer og forbedringer løbende, der forhåbentlig kan bidrage til en mere holdbar løsning på sigt, slutter Karsten Vang.

Om Master in Management of Technology:
Master in Management of Technology (MMT) er en toårig Executive MBA for ledere i industrien, IT-sektoren og den offentlige sektor. Uddannelsen fokuserer på ledelsesmæssige og organisatoriske forandringer gennem anvendelsen af teknologi.

MMT, der er forankret på Aalborg Universitet, har siden 1997 uddannet mere end 300 dimittender fra en række af landets største virksomheder.

-los


Læs mere om Trapper

6/1 2020
  • Vejletrappen

    Vejletrappen

    Individuelle trætrapper siden 1972. Smukt og funktionelt dansk design.