bygma
bygma
scroll
Flere køber byggematerialer på nettetMosaikhjørnets varer kommer især fra Norditalien, som var hårdt ramt i begyndelsen af pandemien. Så Mosaikhjørnet handlede hurtigt og fik en stor leverance fliser, klinker og mosaikker hjem.

Flere køber byggematerialer på nettet

Det er ikke kun byggecentrene, der har haft travl under coronapandemien. Flise- og klinkevirksomhed har fordoblet onlinesalget som følge af corona

Danskerne har for alvor ændret shoppevaner under coronakrisen, og særligt onlinehandlen af byggematerialer har fået et stort nøk opad. Det mærker man tydeligt hos flise- og klinkevirksomheden Mosaikhjørnet

Coronakrisen har for mange været en anledning til at sætte gang i boligdrømmene derhjemme og renovere alt fra det gamle badeværelse til at give køkkenet en makeover. Men med regeringens nedlukning af landet må danskerne søge til internettet for at få opfyldt disse drømme, og ifølge Nets steg danskernes onlineshopping i 2020 med hele 21,5 % sammenlignet med det historiske gennemsnit.

Det mærker man tydeligt hos flise- og klinkevirksomheden Mosaikhjørnet, der har afdelinger både på Sjælland og i Jylland. Her har man for alvor erfaret, at danskernes shoppevaner er flyttet til den digitale butik.

- Vi har oplevet en ekstraordinær stor efterspørgsel på fliser og klinker, og vores onlinesalg er fordoblet sidste år, hvis man sammenligner salget med 2019. Vi har faktisk haft så travlt i den seneste tid, at selv en af vores butikschefer måtte træde til og hjælpe med at pakke de mange webordrer. Den store interesse hænger helt sikkert sammen med, at rigtig mange har fået tid og lyst til at forny hjemmet i coronatiden, og når butikkerne er lukkede, er kunderne nødt til at søge til internettet, forklarer direktør i Mosaikhjørnet, Tanja Foged, og fortsætter:

- For os har det uden tvivl været positivt, at flere er blevet opmærksomme på, at man også sagtens kan købe fliser og klinker online.

Læs mere under billedet...
Det i særdeleshed sjællænderne, der har kastet sig ud i at købe fliser og klinker via internettet i 2020.

63 % af salget sendes til Sjælland
Mosaikhjørnets kunder er både boligejere og håndværkere, der kommer fra hele landet, men ifølge tal for Mosaikhjørnets webordrer er det i særdeleshed sjællænderne, der har kastet sig ud i at købe fliser og klinker via internettet i 2020:

- Kigger man på vores webordrer for det seneste år, tegner der sig et tydeligt billede af, at det især er kunderne i Region Hovedstaden og Region Sjælland, der shopper klinker og fliser på nettet. De står for hele 63 % af vores onlinesalg, mens vi sender 37 % af vores ordrer til Jylland og Fyn, fortæller Tanja Foged og tilføjer:

- Det kan formentlig skyldes, at især Sjælland og ikke mindst hovedstadsområdet har været ekstra hårdt ramt af coronakrisen. Samtidig har mange i hovedstadsområdet eksempelvis ikke bil, og de har således nogle andre vilkår, som gør, at nethandlen generelt set er mere fordelagtig. Men flere jyder og fynboer har også fået nye shoppingvaner under coronakrisen, og det bliver spændende at se, om forbrugerne også i fremtiden vil handle endnu mere på nettet.

-los

28/1 2021