bygma
bygma
scroll
Midtjysk akustikspecialist overtager sydjysk kollega- Overtagelsen af en lønsom og sund virksomhed som Sydjysk Akustik er et forretningsmæssigt vigtigt træk for at Forzes kan komme videre og dermed vækste, siger koncerndirektør Carsten Rønberg.

Midtjysk akustikspecialist overtager sydjysk kollega

Padborgske Sydjysk Akustik, der har leveret løsninger til loftbranchen i mere end 25 år, er blevet købt af Forzes fra Skive. Den afgående direktør bliver ny Key Account Manager i den nye forretningskonstellation

Akustikspecialisten Forzes har opkøbt Sydjysk Akustik. Det betyder, at direktør Andreas Jørgensen overdrager alle aktiviteter til Forzes pr. 1. april. Med opkøbet styrker Forzes tilstedeværelsen på det danske marked.

Sydjysk Akustik er beliggende i Padborg og har leveret til loftbranchen i mere end 25 år. Kerneforretningen er salg og distribution af nedhængte loftsløsninger og virksomheden er stærkt forankret på markedet for mineraluldslofter i flere dele af Danmark.

Forzes, der er ejet af Moland Gruppen, er bl.a. gennem de danske byggecentre godt repræsenteret i markedet for akustikløsninger. Det bliver med overtagelsen af den sønderjyske virksomhed udbygget yderligere, understreger koncerndirektør for Moland Gruppen Carsten Rønberg.

- Vi ønsker med dette opkøb at styrke vores position og ikke mindst ekspertise omkring særligt de nedhængte loftsløsninger og akustik til det danske marked. Vi har i dag et bredt og ret stærkt produktsortiment, og med overdragelsen af Sydjysk Akustik vil vi kunne supplere med yderligere produkter, kendskab til marked såvel kunder.

Opkøb skaber grobund for ny retning
Det er ifølge Carsten Rønberg ikke nogen hemmelighed, at Forzes de seneste år ligesom rigtig mange andre på tværs af branchen har været udfordret af situationen i Europa, uforudsigelighed i produktionen samt høje materiale- og energipriser. Det er dog ikke ensbetydende med stilstand, meddeler han.

- Overtagelsen af en lønsom og sund virksomhed som Sydjysk Akustik er et forretningsmæssigt vigtigt træk for at Forzes kan komme videre og dermed vækste. Opkøbet er desuden et udtryk for, at vi er klar til at investere os ud af en svær tid, fordi vi endnu ser potentiale og mulighed for at sætte vores aftryk i dansk byggeri, udtaler koncerndirektøren. Han fortsætter:

- Sydjysk Akustik er blot et af flere vigtige skridt på Forzes' fremtidige rejse. Vi er hele tiden på udkig efter andre interessante og relevante aktører i markedet, som vi gerne vil indlede en dialog med.

Tidligere direktør bliver ny sælger
Afgående direktør for Sydjysk Akustik, Andreas Jørgensen, er tilfreds med overdragelsen. 

- Efter 26 år i loftbranchen har jeg valgt at overdrage aktiviteterne i Sydjysk Akustik til Forzes, der om nogen er en branchekendt, stærk aktør. Jeg tror fuldt og fast på, at de kan videreføre og udbygge de hidtidige aktiviteter i Sydjysk Akustik.

- Jeg har altid været dedikeret til at levere høj kvalitet til vores kunder, og jeg ser frem til at arbejde sammen med Forzes A/S for at fortsætte med at levere de bedste og mest innovative løsninger til markedet, siger Andreas Jørgensen, der træder ind i en ny rolle som Key Account Manager hos Forzes.

-dc

15/2 2023