Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Skruer op for ETA-godkendelserne Den ETA-godkendte ’Solid-Drive’-serie indeholder over 20 forskellige skruertyper med forskellige dimensioner, tykkelser og skruelængder, hvor den største er over en meter.

Skruer op for ETA-godkendelserne

Det er måske ikke er alle, der ved, at Simpson Strong-Tie også leverer skruer. Det vil producenten nu lave om på. Første step er ETA-godkendelse på konstruktionsskruer, som skal gøre arbejdet lettere for dem, der arbejder med større trækonstruktioner

Del artiklen på

- Af Tine Maria Kristiansen

Byggeri med CLT og massive trækonstruktioner stiller store krav til dokumentationen på byggepladserne. Simpson Strong-Tie udvider derfor nu sit sortiment af ETA-godkendte produkter, hvor skruer i serien ’Solid-Drive’ bliver udstyret med ekstra dokumentation.

- Vi er primært kendt for vores bygningsbeslag, som vi allerede har haft ETA-godkendelse på gennem mange år. Ved at udvide med godkendelser på vores skruer, ønsker vi at vise, at vi også kan levere på det her felt. Og særligt med denne type skruer til bærende trækonstruktioner, som jo er vores specialområde, fortæller Frederik Lindgaard, som er Product Marketing Manager hos Simpson Strong-Tie.

- Oftest står man i en situation, hvor man både fastgør med beslag og skruer. Vi synes derfor, det er naturligt, at vi stiller med begge løsninger, tilføjer han.

Vil lette arbejdet i byggeindustrien
Ifølge Frederik Lindgaard skal de nye ETA-godkendelser gøre arbejdet lettere for de, der arbejder med større trækonstruktioner. Når et produkt er ETA-godkendt er alle tests og beregninger nemlig lavet på forhånd.

Ingeniøren kan derfor hurtigt slå skruernes specifikke applikationer op og slipper på den måde for at finde sin egen lommeregner frem. Mens håndværkerne også sparer tid, da de ikke længere behøver at forbore for at finde ud af, hvordan skruerne performer. Dette er normalt et krav, hvis man bruger skruer, der ikke er ETA-godkendte, forklarer Frederik Lindgaard.

Guider håndværkeren
Som en ekstra hjælp til de, der arbejder med træbyggeri har Simpson Strong-Tie udviklet onlineværktøjet ’Solid Wood’, der kan hjælpe med at finde og dokumentere de rette befæstigelsesløsninger.

- Vi har en vision om, at vi gerne vil hjælpe byggeindustrien med at levere sikre og stærke konstruktioner på en mere økonomisk måde. Derfor gør vi meget ud af det her med test, dokumentation og vejledende services, fortæller Frederik Lindgaard.

Blandt andet forklarer han, at onlineværktøjet ’Solid Wood’ byder på forskellige guides til, hvordan håndværkeren kan installere skruerne i træet.

- Det kan være, at man gerne vil skrue tættere på kanten, uden at træet flækker. Eller man skal lave en konstruktion, hvor man har behov for at skrue skruen skråt ind. For håndværkeren vil det typisk være svært at vide, om den skal ind fra en 45 eller 50 graders vinkel. Derfor har vi lavet denne her skrueguide, som hjælper med at placerer skruerne korrekt, fortæller han.

ETA
Forkortelsen ETA står for ’europæisk teknisk vurdering’ (European Technical Assessment).

ETA er en frivillig ordning, som især er rettet mod innovative og komplekse byggeprodukter, hvor udviklingen går for hurtigt til, at standarder vil være hensigtsmæssige.

En ETA beskriver egenskaberne for et bestemt produkt, der er beregnet til et bestemt formål. Den giver mulighed for at udarbejde en ydeevnedeklaration og CE-mærke til produktet.

Hvis en producent ønsker at markedsføre et produkt i et EU-land, kan det være en god idé at ansøge om en ETA.

Alle producenter i og uden for EU-landene kan ansøge om en ETA.

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

30/9 2022
VærktøjAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerArbejdslampeBefæstigelseBeskyttelsesdragterEl værktøjFaldsikringHovedværnIndustriel malingIndustristøvsugereIsoleringsholderKonstruktions markeringsmalingLaserLinie markeringsmalingMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruerSnavsspray Eco venlig systemStål skruerTekniske produkterTyverimærkning værktøjVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.