Certificeret sikkerhed mod kalkudfældning Alle Biocat-anlæg er bygget og samlet i hånden på Watercrysts egen fabrik i Østrig.

Certificeret sikkerhed mod kalkudfældning

Med et Biocat-anlæg fra Watercryst får din boligforening en hovedpine mindre. Anlægget er en naturlig løsning på at fjerne kalkens evne til at binde sig i vandinstallationerne. Og det er bedre for miljøet end ionbytning

Af Daniel Christensen

Der er forskel på vand. Bornholm og store dele af Jylland er velsignet med det blødeste vand i landet, mens Sjælland, Falster, Lolland, Møn og Fyn er hårdere ramt. Vandets hårdhed har betydning for mange ting – ikke mindst kalkniveauet i vandinstallationerne. Og uanset hvor hårdt eller blødt vandet er, vil kalkaflejringer før eller siden opstå.

Medmindre man som forening investerer i et såkaldt Biocat-anlæg fra Watercryst.

Anlægget er en naturlig løsning på at fjerne kalkens evne til at binde sig i varmtvandsinstallationerne med permanent krystallisering. Det betyder, at foreningen kan spare penge på forbrugsvandet, fordi der ikke kommer kalkudfældninger i installationerne.

- Vi bruger ikke tilsætning af salt i vandet for at ændre på den naturlige sammensætning. Krystallisering af kalken foregår gennem vores patenterede granulat. Vi ændrer heller ikke på smagen i drikkevandet. Alle de naturlige mineraler i vandet bibeholdes. For boligforeningerne betyder det, at inspektørerne ikke skal foretage sig noget. Der er intet vedligehold. Vi kommer en gang om året og udfører service, og hvert femte år skifter vi granulatet uden merudgift, siger Flemming Jørgensen, der er salgschef i Watercryst.

- Vi producerer ikke forurenende spildevand. Granulatet bliver termisk desinficeret hver tredje dag, og det er rent, men varmt vand, som f.eks. kan bruges i rentvandstanken, hvis man genbruger regnvand til toiletter. Vores vandforbrug til desinficering er meget lavt, tilføjer han.

Alle Biocat-anlæg er bygget og samlet i hånden på Watercrysts egen fabrik i Østrig. Virksomheden har samarbejdet med de samme faste leverandører i mange år, så der er sikkerhed for, at kvaliteten er i orden. Samtidig tester Watercryst alle sine anlæg, inden de afsættes. Virksomheden er ISO-certificeret til at lave egenkontrol, men bliver også kontrolleret eksternt af et certificeringsinstitut i Karlsruhe, som sikrer, at DVGW-kravene bliver overholdt.

- Når man har investeret i Biocat, så kan installationerne i lejlighederne få forlænget deres levetid. Eksempelvis vil indmaden i toiletterne ikke blive ødelagt af kalkudfældninger. Vi tegner altid en Premium servicekontrakt. Vi har ikke nogen reparationsudgifter, som vi sender videre til forbrugerne. Det ligger i serviceaftalen, siger Flemming Jørgensen og tilføjer:

- Vi ved godt, at vi ikke er de billigste, men vi ved også, at vores driftsomkostninger er de laveste. Efter tre til fem år er merudgiften tjent hjem. Når vi bliver spurgt, hvor længe vores anlæg holder, må vi svare, at det ved vi af gode grunde ikke, for de første anlæg fra 1999 er stadig i drift. Der er installeret mere end 40.000 anlæg i Europa.

Et anlæg fra Watercryst tager cirka en dag at installere. Det skal en vvs-installatør og en elektriker til, og så sender Watercryst en servicetekniker, som indstiller anlægget.

På Netværksaftenen og Netværksdagen tager Flemming Jørgensen og Watercryst et anlæg med, som viser, hvordan granulatet virker. Og så viser de, hvordan det fungerer igennem nogle cases fra virksomhedens hjemmeside.

13/11 2023
  • Byggebranchen hårdt ramt af skrankepaveri

    Byggebranchen hårdt ramt af skrankepaveri

    byggeri ›En undersøgelse fra SMVdanmark afslørede for nylig, at mange små og mellemstore virksomheder oplever dårlig behandling fra myndighederne
  • Bureaukratiske barrierer i vejen for energieffektivitet

    Bureaukratiske barrierer i vejen for energieffektivitet

    vvs ›Dansk Erhverv og TEKNIQ har præsenteret et fælles udspil med fem anbefalinger, der skal gøre danske husholdninger og bygninger til en aktiv del af energisystemet
  • Blikkenslagere lærer mere om zink

    Blikkenslagere lærer mere om zink

    vvs ›Producent og erhvervsskole indgår samarbejde for at videreudvikle kompetencerne hos blikkenslagere
  • VVS´25 slog alle rekorder

    VVS´25 slog alle rekorder

    vvs ›Med 10.123 besøgende over 3 dage sætter VVS'25 ny samlet rekord. Fagscenen spillede en central rolle i år med stærk opbakning til oplæg og debatter.
  • Solcelleforening vejrer guldregn

    Solcelleforening vejrer guldregn

    tag-tagsten ›EU-landene skal ifølge Bygningsdirektivet sikre, at der installeres solenergianlæg senest fra den 31. december 2026 i alle nye bygninger med et nytteareal på over 250 kvadratmeter
  • Intelligent gulvvarmeshunt

    Intelligent gulvvarmeshunt

    vvs ›Pettinaroli A/S præsenterer på VVS´25 den nye DynaFlow, en gulvvarmeshunt, som er udstyret med en integreret dynamisk strengreguleringsventil
  • VVS`25 åbnede i god stemning

    VVS`25 åbnede i god stemning

    vvs ›VVS'25 blev skudt i gang med stor opbakning fra branchen med hele 185 udstillere i de 4 fyldte haller. Åbningsdagen bød også på stærke faglige oplæg på Fagscenen og studiedag for 250 VVS-elever fra hele landet
  • VVS’25: Udstillingsvindue for smarte og energieffektive løsninger

    VVS’25: Udstillingsvindue for smarte og energieffektive løsninger

    vvs ›VVS’25 i Odense bliver et udstillingsvindue for alt det, der gør branchen grøn - messen sætter fokus på smarte og energieffektive løsninger