scroll
Forlæng levetiden af ejendommens brugsvandsrørKom til foredraget 'Alt om brugsvandrør - renovering og vedligehold' kl. 8.55-9-40 på Netværksdagen for Byens Boligforeninger

Forlæng levetiden af ejendommens brugsvandsrør

Lavt vandtryk forårsaget af kalkaflejringer er en gene i mange etageejendomme. Kom og hør, hvad der kan gøres ved problemet, når der på Netværksdagen for Byens Boligforeninger d. 24. november sættes fokus på ‘renovering af brugsvandsrør’

Af Tine Maria Kristiansen

Bor man i etageejendom, kender man måske til problemer med et lavt vandtryk på bygningens øverste etager.

Typisk skyldes det aflejringer af kalk, der ophober sig i ejendommens brugsvandsrør, og som resulterer i en langsom vandgennemstrømning, når flere beboere har gang i den varme hane på samme tid.

Kalkfri uden at fjerne eller beskadige rørene
Vil man kalken og det lave vandtryk til livs, kan man vælge at skifte rørene i sin ejendom. En sådan løsning er dog både dyr og omfattende, fortæller Kim Jessen, som er projektleder i virksomheden Aquatex, der er specialister i at fjerne kalkbelægninger i brugsvandsrør.

- I Aquatex tilbyder vi en cirkulationsrensning af rørene, hvor vi i stedet opløser kalken og renser rørene uden at fjerne eller beskadige dem.

Ifølge Kim Jessen er det en både billigere, hurtigere og mere klimavenlig løsning.

Temaforedrag om renovering af brugsvandsrør
Aquatex har mange års erfaring med rørarbejde i boligforeninger, og Kim Jessen vil på Netværksdagen for Byens Boligforeninger d. 24. november holde oplæg om virksomhedens metoder til at fjerne kalkbelægninger i brugsvandsrør.

Når Aquatex er færdig, tager Lagur over. Her vil virksomhedens administrerende direktør, Simon Sørensen, fortælle om en teknologi, der helt kan forhindre kalkaflejringerne i at opstå.

En totalpakke
De to oplæg fra Lagur og Aquatex er en del af et samlet temaforedrag, som direktør i Videnscenter for ejerforeninger, Pauli Andersen, vil facilitere.

- Med det her tema giver vi bestyrelsesmedlemmer og driftsfolk en totalpakke med overordnet viden til at træffe de rigtige beslutninger, således at man i forbindelse med en renovering af sit brugsvandsanlæg får tænkt nye elementer ind, som kan give et meget bedre anlæg, hvor levetiden samtidig forlænges, og driftsomkostningerne bliver reduceret, siger han og tilføjer:

- Desværre ser jeg ofte boligforeninger, som bruger en masse penge på at skifte deres brugsvandsrør uden at gøre noget for at forhindre nye kalkaflejringer. Især de, der bor i byerne, risikerer, at rørene igen kalker til efter bare fire-fem år.

Hør mere på Netværksdagen
Så er man en boligforening, ejerforening eller andelsforening, som er udfordret af kalkgener, bør man komme forbi på Netværksdagen og høre de to oplæg. Her vil være gode bud på, hvordan man kan få styr på sine kalkudfordringer på en både miljørigtig og økonomisk måde, samtidig med at man kan få mere at vide om Lagurs anlæg, som både er drifts- og vedligeholdelsesfrit, og som giver en bedre energiudnyttelse i f.eks. vaskemaskiner og varmtvandsbeholdere.

Reservér din billet på: ByensBoligforeninger.dk

Du inviteres med til Netværksdagen for Byens Boligforeninger
- Torsdag den 24. november kl. 8-15.
- Gratis adgang
- Fuld forplejning (morgenmad kl. 8.00-8.55 og frokost kl. 11.20-13.15)
- Kom og gå, som det passer dig
- Kun plads til 200 besøgende, så husk at booke billet
- Sted: Frihedens Idrætscenter, Hvidovrevej 446, 2650 Hvidovre.

16/11 2022