scroll
Nyt træningscenter til vvs'ere er et hitCentret tilbyder muligheden for at se og arbejde med nye og avancerede produkter, hvilket er vigtigt, da udviklingen med bæredygtige og innovative teknologier går stærkt i branchen i øjeblikket.

Nyt træningscenter til vvs'ere er et hit

Både erhvervsskoler og Tekniq Arbejdsgiverne hilser Grohes nyetablerede træningscenter velkomment som et vigtigt supplement til skolernes vvs-energispecialistuddannelse

Grohes nye træningscenter i Brøndby er kommet godt fra start og er blevet mødt med stor interesse fra erhvervsskoler med vvs-uddannelserne på skemaet. Centret har således været meget booket til uddannelsesaktiviteter siden åbningen tidligere på året.

Træningscentret, der indeholder de nyeste avancerede træningsfaciliteter og uddannelsesmaterialer, har dermed vist sig at være det ønskede supplement til uddannelsesinstitutionerne, der ofte kritiseres for mangel på ordentligt værktøj og tidssvarende teknologier. Det blev bl.a. dokumenteret, da 32 lærlinge og lærere fra energispecialist- og installationstekniker-uddannelserne på Gladsaxe TEC forleden blev præsenteret for centrets faciliteter. 

- Centret kan tilbyde vores elever en række muligheder, som vi ikke selv kan på skolen. Det drejer sig bl.a. om muligheden for at se og arbejde med nye og avancerede produkter, hvilket er vigtigt, da udviklingen med bæredygtige og innovative teknologier går meget stærkt i branchen for øjeblikket. Samtidig er det en stor fordel, at eleverne her har mulighed for at blive undervist i komplette vandinstallationer – også bag installationerne, siger Ture Hagstrøm, der er underviser på vvs-afdelingen.

Gør en god uddannelse endnu bedre
Hos Tekniq Arbejdsgiverne peger underdirektør Tina Voldby på vigtigheden i et tæt samarbejde mellem skoler og branchens leverandører og grossister som afgørende for, at eleverne kan få det optimale udbytte af uddannelsen. 

- Vi opfordrer altid skolerne til at inddrage branchens leverandører og grossister i undervisningen for at sikre eleverne styrket adgang til kommercielle kompetencer og den seneste teknologiske udvikling og viden i branchen. Det kan ske ved at invitere repræsentanter fra virksomhederne til at gæsteundervise på skolerne eller ved at tage på besøg ude hos virksomhederne. Ud over en styrket undervisning giver det også eleverne mulighed for at lære branchen og deres kommende samarbejdspartnere bedre at kende. Så det er et vigtigt initiativ, Grohe har taget ved at etablere et moderne undervisningsmiljø og træningscenter.

- Vvs-Energispecialist-uddannelsen er efter en mangeårig målrettet indsats for at styrke og brande uddannelsen blevet en så stor succes, at den som en af de eneste erhvervsuddannelser fortsat har et stigende optag. Den har mere end fordoblet antallet af uddannelsesaftaler over de seneste fem år. Men for at fastholde denne succes er det vigtigt, at uddannelsen konstant er opdateret og attraktiv for de unge. Og det kan muligheden for at inddrage et anderledes læringsmilø og nye undervisningsfaciliteter medvirke til, siger Tina Voldby.

Glad for den store interesse
Træningscentrets daglige leder, Product Trainer Ivan Pujic, er tilfreds med centrets første måneder, hvor der har været et så stort rykind af interesserede, at centret stort set er fuldt booket resten af året.

- Som et af de førende brands på sanitetsmarkedet føler vi et stort ansvar for at medvirke til at afhjælpe manglen på kvalificerede unge i branchen. Så vi er meget glade for den store interesse fra både studerende og lærere for at se, hvad vvs-faget kan tilbyde de unge både under uddannelsen og i et efterfølgende job med mulighed for at få stor indflydelse på den grønne omstilling, siger han.

-dc

1/12 2022