scroll
Renovering af brugsvandsinstallationer i boligområde bidrager til DGNB Sølv-certificeringAfdeling 18 blev opført i 1968 som almene boligblokke i tre etager med gule murstensfacader. I 2021 startede totalrenovationen af alle 144 boliger.

Renovering af brugsvandsinstallationer i boligområde bidrager til DGNB Sølv-certificering

Totalrenoverede brugsvandsinstallationer skal fremtidssikre boligområdet Alabu Bolig Afdeling 18, så både nuværende og fremtidige generationer har rent og sikkert drikkevand

Der skal tryk på vandrørene, når beboerne i de 144 almene familieboliger i boligområdet Alabu Bolig Afdeling 18 skal vaske tøj, vaske op eller have et varmt bad på en kold vinterdag. Men når vandet skal igennem utidssvarende, slidte galvaniserede skruerør, kan vandtrykket blive svækket - hvilket øger risikoen for biofilm og bakteriedannelse, der kan skade beboernes helbred.

Derfor var der høje krav til kvalitet og holdbarhed af brugsvands-installationerne, da boligselskabet Alabu Bolig i 2021 satte gang i totalrenoveringen af Afdeling 18 – en renovering, der skulle løfte byggeriets energiklasse og sikre en DGNB Sølv-certificering.

Ansvaret for renoveringen af alle brugsvandsinstallationer for både koldt og varmt vand blev lagt hos vvs-firmaet Uggerly Installation. Og for projektleder Thomas Bjørg Andersen var det kun naturligt, at Viega blev valgt som leverandør.

- En løsning i højeste kvalitet kræver produkter i højeste kvalitet, og Viegas produkter har været en fryd at arbejde med. Vi har bl.a. benyttet Sanpress rustfrie rør sammensat med rødgods/siliciumbronze-fittings, der effektivt forebygger mod korrosion. Det giver en utrolig stærk installation med en lang holdbarhed, fortæller han.

Ekspertrådgivning fra start til slut
Foruden rollen som leverandør har Viega ageret sparringspartner og rådgivet Uggerly Installation for at sikre korrekt installation og de bedste løsninger hele processen igennem.

- Vi havde blandt andet en lang dialog om vandstikket, der ikke skulle udskiftes i de oprindelige planer. Men vi fik fremhævet fordelene ved en udskiftning, så vandkvaliteten bibeholdes i hele systemet. Der kan nemlig komme urenheder fra det gamle vandstik ind i den nye installation, og det kan i værste fald være kilde til bakterievækst af eksempelvis legionellabakterier. Men den risiko undgår man nu, fordi vandstikket også er blevet skiftet, fortæller Viegas distriktschef Adam Borsholm.

Og netop denne form for løbende rådgivning har man sat stor pris på hos Thomas Bjørg Andersen og hans installatører.

- Rådgivningen fra Viega har været sublim og professionel. De har flere gange været ude på pladsen, og den løbende kommunikation har også bare været upåklagelig. Vi har fra start til slut kunne føle os 100 % sikre på, at alle installationerne er blevet sat rigtigt sammen og spiller efter bogen, siger han.

-dc

1/12 2022