Aktuelle nyheder - VVS

Udarbejder EPD på populær indbygningscisterne Geberit Duofix indbygningscisterner og tilhørende betjeningsplader har nu 50 års garanti for tilgængelighed af alle udskiftelige, mekaniske reservedele.

Udarbejder EPD på populær indbygningscisterne

For at gøre det lettere at dokumentere nybyggeriers klimapåvirkning udvider sanitetsvirksomheden Geberit sit sortiment af sanitetsprodukter, der har tilknyttet en miljøvaredeklaration (EPD)

Del artiklen på

I starten af året blev der i bygningsreglementet indført krav om LCA-beregning (livscyclusvurdering) for nybyggerier for at nedbringe klimaaftrykket fra byggeriet samt modne branchen og bygherrer til at bygge mere bæredygtigt og fremme klimavenlige løsninger.

Et vigtigt grundlag for udarbejdelsen af LCA-beregninger er dokumentation på byggematerialernes miljøpåvirkning, som man kan få med en EPD (Environmental Product Declaration).

For at skabe større gennemsigtighed og sætte tal på det enkelte produkts klimabelastning, har
Geberit de seneste år udarbejdet EPD’er på en omfattende del af virksomhedens produkter – og nu inkluderes også indbygningscisternen, Geberit Duofix Sigma.

- Vi har et ansvar for at bidrage aktivt til en mere bæredygtig sanitetsindustri. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde vores kunder EPD’er på en væsentlig del af vores sortiment – og nu også på et af vores bedst sælgende produkter. Det gør det ganske enkelt nemmere for branchen at dokumentere produkternes klimapåvirkning og dermed leve op til det nye bygningsreglement, med LCA krav, siger Allan Løve, projekt- og salgschef hos Geberit Danmark.

Geberit Duoxfix Sigma er den første indbygningscisterne, som Geberit har fået en EPD på. Cisternens EPD er efter den nye +A2-standard.

Geberit har allerede EPD’er på en væsentlig del af sine sanitetsprodukter og er i fuld gang med at tilknytte EPD’er på endnu flere af sine produkter

Som led i sit medlemskab af Rådet for Bæredygtigt Byggeri, har Geberit investeret i uddannelse af egne DGNB-konsulenter. Geberits konsulenter kan give sparring og rådgivning om produkter og mulige løsninger, der bidrager til et mere klimavenligt byggeri.

-dc

Læs mere om VVS

4/4 2023
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima
  • Roth Clima Comfort

    Roth Clima Comfort

    Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri