scroll
World Plumbing Day er lige om hjørnetProduct Trainer Ivan Pujic i Grohes træningscenter, hvor elever fra erhvervsskolerne får adgang til avancerede ræningsfaciliteter og uddannelsesmaterialer som et supplement til skolernes uddannelse.

World Plumbing Day er lige om hjørnet

Vvs-arbejdet har en helt afgørende betydning for menneskers sundhed, trivsel og daglige rutiner i hele verden. Det sætter World Plumbing Council fokus på den 11. marts, hvor organisationen afvikler den årlige 'World Plumbing Day' for 25. gang

Hvert år den 11. marts på 'World Plumbing Day' bliver der på verdensplan sat fokus på den betydning vvs-arbejdet har for almindelige menneskers hverdag og for miljøet.

Effektivt vvs-arbejde bidrager til at sikre adgang til rent vand og sunde sanitære forhold, og samtidig hjælper det med at spare på vigtige vand- og energiressourcer til gavn for miljø og klima.

Det gælder også i Danmark, hvor vvs-arbejde er en afgørende del af alle menneskers daglige komfort og rutiner.

Det seneste års markante perioder med skiftevis historisk lang tørke og voldsomme nedbørsmængder har givet anledning til at sætte yderligere fokus på vandforbruget hos hver enkelt borger.

- 'World Plumbing Day' er en rigtig god anledning til at gøre opmærksom på vvs-arbejdets vigtighed for hele samfundet.

- Det indebærer at støtte Vvs-Energispecialist-Uddannelsen, der både nu og i fremtiden skal sikre tilstrækkelige faglige ressourcer til at klare efterspørgslen på vvs-kompetencer både fra erhvervslivet og det private segment, siger product trainer Ivan Pujic fra Grohe og tilføjer:

- Både her i Danmark og på koncernbasis har vi gennemført en række aktiviteter, der kan bidrage til at styrke branchens faglige niveau og afhjælpe manglen på dygtige unge i sanitetsbranchen.

- I Danmark har vi således etableret et træningscenter, der indeholder de nyeste avancerede træningsfaciliteter og uddannelsesmateriale som et supplement til skolernes uddannelse. Centret kan tilbyde eleverne en række muligheder, som de ikke har på skolerne.

- Det drejer sig bl.a. om muligheden for at se og arbejde med nye og avancerede produkter, hvilket er vigtigt, da udviklingen med bæredygtige og innovative teknologier går meget stærkt i branchen for øjeblikket.

I forbindelse med DM Skills 24 bakker Grohe også op om vvs-uddannelserne, når konkurrencerne afholdes på Dyrskuepladsen i Roskilde i april.

Således leverer Grohe i samarbejde med EVU de sanitetsprodukter, som indgår i finalens konkurrence, og samtidig støtter Grohe de fire finaledeltagere i Vvs-Energispecialist-Konkurrencen som faggruppepartner.

På internationalt plan har Grohe bl.a. etableret det omfattende uddannelsesprogram GIVE (Grohe Installer Vocational Training and Education), som støtter og samarbejder med tekniske skoler og uddannelsesinstitutioner i ca. 40 lande.

-dc

5/3 2024