Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Restaurering af Overformynderiet

Bygningsstyrelsen er snart færdig med at restaurere det gamle Overformynderi i København, som nu har fået ny facade af gammel marmor fra Grønland og et havnebassin og et indre i den oprindelige arkitekts ånd

Del artiklen på

Christian IV indførte overformynderiet i 1619 for at holde øje med borgere, som ikke kunne opføre sig ordentligt. Først udpegede han købmænd til at varetage opgaven, som siden blev overtaget af staten.

Overformynderiets sidste hus - bygningen på Holmens Kanal 20 i København - er tegnet af arkitekt Frits Schlegel og blev bygget i 1935-37 som både kontor- og forretningsbygning med en åben gård og en mindre overdækket lysgård. Den er struktureret omkring et jern- og betonskelet, fordi den let skulle kunne ændres i både det indre og det ydre.

Byggeriet foregik sideløbende med, at man begyndte at bryde grønlandsk marmor, og for at støtte det projekt brugte man marmor fra Maarmorilik i Nordgrønland til beklædning af facademuringen. Det var en politisk beslutning og et rent eksportfremstød.

Det er Bertelsen & Scheving Arkitekter, som har koordineret facaderenoveringen. For de garvede restaureringsarkitekter var Overformynderiet et helt nyt restaureringsemne, et nyere kapitel i vores bygningshistorie, som fortæller om en stor lyst til at eksperimentere og har givet os konstruktivt komplicerede bygninger. I dette tilfælde betød det, at der bl.a. skulle udtænkes en helt ny måde at isolere på, så Bertelsen & Scheving Arkitekter fandt frem til et østrigsk isoleringsmateriale med opskummet glas.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af restaureringen her i magasinet Byggeri nr. 4.

-kj

Læs mere om Byggeri

27/5 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder